Löftet: ”Jag ska inte vrålköra”

ASARUM/OLOFSTRÖM Artikeln publicerades
Med och kör rallyt samt läser noter gör stående Kalle Askmyren (noter, Asarum), Christer Alfredsson (Asarum), Michael Jönsson (noter, Asarum), Adam Håkansson (Asarum), Filip Håkansson (Asarum) Ida Lidebjer-Granberg (, noter, Asarum), sittande Jimmie Karlsson (Olofström), Håkan Olsson (Asarum). 2 bilder
Foto:Rolf-Arne Kulle
Med och kör rallyt samt läser noter gör stående Kalle Askmyren (noter, Asarum), Christer Alfredsson (Asarum), Michael Jönsson (noter, Asarum), Adam Håkansson (Asarum), Filip Håkansson (Asarum) Ida Lidebjer-Granberg (, noter, Asarum), sittande Jimmie Karlsson (Olofström), Håkan Olsson (Asarum).

Sex specialsträckor. 120 bilar. Håll i hatten för till helgen är det dags för Rally Blekinge igen.

Rally Blekinge startade upp för tre år sedan och är ett samarbete mellan Asarum MS och Olofström MK. Tävlingen blev direkt en succé och ersätter Ekratten.

– Vi har fått en fin kemi mellan klubbarna och har på så vis kunnat få funktionärer till alla sträckor utan att behöva jaga, säger tävlingsledaren Robert Goude, Asarum.

– Vi har redan fått rutin och allt flyter bättre och bättre. Det behövs för att få sträckor och allt annat i topptrim, menar biträdande tävlingsledaren Björne Borgqvist, Olofström, och Asarum MS ordförande Åke Månsson.

Under lördagen är det drygt 120 bilar som kör de sex specialsträckorna. De tre första är norr om Olofström och följs av tre norr om Karlshamn. Start och mål är från Bellevueparken i Karlshamn. Serviceplats är på Dannfältet i Olofström efter tre sträckor.

– Här kan folk titta på bilarna och vi har även intervjuplats på torget. Dessutom har vi simulatorer både i Karlshamn och i Olofström. Publiken får chans att uppleva hur det är att åka rally, säger Olofström MK:s ordförande Ola Bengtsson.

Förstapriset i SSRC är en bil värd en bit över 100 000 kronor. Carl Ryke är bäste länsförare med en niondeplats. I DM handlar det om 10 000, 7 000 och 5 000 kronor för B- och C-förare. Allt för att stimulera killar och tjejer som satsar. I B-cupen leder Filip Håkansson och i C-cupen är Adam Håkansson trea. Filip fick bryta senaste tävlingen i Hörby och måste nu ta tio poäng för att säkra DM-tecknet. Segraren får 20 poäng och Filip leder med elva. Adam bör vara i toppen för att klara tredjeplatsen.

– Egna bilen blir inte färdig, så jag får låna Goudes. Det gäller att inte satsa för hårt på de knixiga vägarna och jag skall inte vrålköra, säger Filip Håkansson.

– Det blir kul att få åka min första hemmatävling. Det är redan spända nerver, men jag hoppas klara tredjeplatsen och därmed några tusenlappar, säger Adam Håkansson, som nästa säsong tar steget upp som B-förare.

I den totala toppen på lördag får Blekinge hoppas på Rödebybördige Mattis Olsson, Gullabo RC. Länets främsta Jonas Åkesson, Karlskrona AK, och Hans Johansson, Olofström MK, kommer inte till start denna gång.