Gustavsson efter krossen: ”En kanonstart”

Mjällby Artikeln publicerades
Foto:Jonas Gustafsson

Tre nya poäng och fyra gjorda mål.

Mjällby övertygade borta mot Qviding.

Mjällby tog en övertygande seger borta mot Qviding när laget kickade i gång höstsäsongen på bästa möjliga sätt. Från minut ett satte gästerna full fart och skapade läge efter läge.

– Det hade kunnat stå 3–0 efter tio minuter om vi hade satt våra chanser, säger innermittfältaren Jesper Gustavsson.

Tre mål blev det inte, men ett lyckades Mjällby göra under matchens första tio minuter. Izuchukwu Emeh bröt in från kanten och placerade snyggt in 1–0. Målet gav trygghet hos Mjällbyspelarna som fortsatte att ösa på framåt.

– Vi kontrollerade matchen och körde på stenhårt från minut ett. Det är alltid skönt med ett tidigt mål, men känslan var ändå direkt att det skulle lösa sig.

1–0 till gästerna stod sig halvleken ut och Mjällby öppnande den andra halvleken likt den första i ett högt tempo. Det gav utdelning efter drygt fem minuter. Mamudu Moro blev frispelad och rullade in 2–0 bakom en chanslös Qvidingmålvakt, tre minuter senare nickade Moro även in 3–0 och matchen kändes avgjord.

– Vi har många bra målskyttar i laget. Moro och Emeh är duktiga tillsammans, men hela laget stod för en kanoninsats i dag, säger Gustavsson.

Joel Enarsson byttes in och fastställde slutresultat 4–0 efter en tilltrasslad situation. Mjällby har nu gjort tio mål på sina två senaste matcher och sätter press på Landskrona i tabelltoppen.

– Efter fem veckors uppehåll kan det vara lite svårt att veta vart man står, men vi byggde vidare på den fina insatsen mot Utsikten och kontrollerade matchen, säger Jonas Andersson, tränare i Mjällby.

Dina offensiva spelare fortsätter att leverera mål, är det svårt för dig att ta ut en startelva?

– Klart det är svårt, alla bevisar för mig att de vill spela, men samtidigt känns det skönt att vi har en så pass bred trupp med många duktiga spelare.

Nyförvärvet från Holland, Nassir El Aissati fanns med på bänken men får vänta på sin debut.

Finns det något bättre sätt att börja höstsäsongen på?

– Nej det finns det nog inte. Det blev en riktig kanonstart, säger Gustavsson.