Mjällbykeeperns olustiga möte

Hällevik Artikeln publicerades
Jesper Johansson är utlånad från GAIS till Mjällby den här säsongen. Om MAIF når kvalet till superettan så kan de ställas mot just Göteborgslaget.
Foto:Lena Ehring
Jesper Johansson är utlånad från GAIS till Mjällby den här säsongen. Om MAIF når kvalet till superettan så kan de ställas mot just Göteborgslaget.

På söndag kan Mjällby bli klart för kval till superettan.

Där kan Gais vänta, klubben som Jesper Johansson är utlånad från.

– Det är inget jag fokuserar på, säger han själv.

Mjällby har bra form och tre raka segrar i ryggen. I söndags slog man Kristianstad med 3–0 på bortaplan.

– Alla segrar är väldigt sköna, men det är speciellt när man vinner borta i ett derby inför nästan 1 500 Mjällby-supportrar, säger målvakten Jesper Johansson.

I och med Utsiktens förlust mot Landskrona kan Mjällby bli klart för kval till superettan redan på söndag om de vinner hemma mot Ängelholm samtidigt som Utsikten förlorar mot Rosengård. Men det är inget som Johansson ens tänkt en tanke på.

– Det är nio poäng kvar att spela om och det är en match i taget som gäller. Det är en vanlig klyscha men den är rätt så sann faktiskt. Men det är en spännande avslutning och vi fokusera inte på de andra lagen utan vi har allt i egna händer och det är bara vi som kan påverka hur det ska sluta.

Kollar ni något på tabellen?

– Nej egentligen inte, vi vet vart vi ligger, men det är inget vi fokuserar på utan det är den 4 november som det ska summeras.

Och efter det kan det alltså bli kval för Mjällby med start 8 november. Där kan de ställas mot Gais som Johansson är utlånad från. Men trots det kommer han att få spela kvalmatcherna om det blir aktuellt.

– Jag tillhör Mjällby i år så det ska inte vara några konstigheter.

Hur skulle det vara att möta Gais?

– Det är inget jag fokuserar på, vi är inte i kval ännu så det är inget jag vill spekulera i, säger Johansson.