Skyttekungen klar för Helsingborg

Hällevik Artikeln publicerades
Mamudu Moro i sin nya klubbtröja.
Foto:Helsingborgs IF
Mamudu Moro i sin nya klubbtröja.

Ett indraget arbetstillstånd hindrar skyttekungen Mamudu Moro från att spela vidare i Mjällby AIF.

Nu har anfallaren gjort klart med en ny klubb – från och med januari spelar han för Helsingborgs IF.

– Vi har gjort en affär med Helsingborg och är nöjda med överenskommelsen med tanke på omständigheterna och vårt utgångsläge i förhandlingen, säger Mjällbyordföranden Magnus Eméus.

Blev det en bra affär?

– Vi är nöjda med uppgörelsen. Jag tänker inte kommentera den mer än så. Det viktigaste var att säkerställa att få in en klausul gällande vidareförsäljning. Det är viktigare än att få en slant just nu.

Den 22-årige anfallaren har varit ett hett villebråd sedan det uppdagades att han inte får spela vidare i Mjällby AIF på grund av att klubben slarvat med redovisningen till Migrationsverket gällande den ersättning på minst 14 300 kronor som ska betalas till en icke EU-spelare varje månad. Läs mer i Sydöstran eller i BLT.

– Det är många som har hört av sig till oss, även allsvenska klubbar och utländska intressen. Fast det mest seriösa och mest intressanta nästa steg för Moro har hela tiden varit Helsingborg, fortsätter Eméus.

Hur känns det nu, snopet eller skönt att det har löst sig?

– Fokus har varit på att hitta en bra lösning. Moro har gått vidare, vi har gått vidare och spelarna och ledarna som är kvar har visat för alla att de har knutit näven och tagit tre raka segrar.

Mamudu Moro kommer inom kort att återvända till hemlandet Ghana, innan han flyttar till Helsingborg.

– Han kommer att få söka ett nytt arbetstillstånd, men det är en ren formalitet eftersom han har ett klart kontrakt.

Huvudpersonen, som gjort 12 mål och sex målgivande passningar på 18 seriematcher för Mjällby i år, är nöjd med lösningen.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Helsingborgs IF. Jag är här för att hjälpa laget vinna matcher, gå upp till allsvenskan och vinna titlar. Ska jag beskriva mig själv skulle jag säga att jag är en snabb anfallare som gillar att både göra och spela fram till mål, säger han till Helsingborgs IF:s hemsida.

Läs hans tidigare funderingar i BLT eller i Sydöstran.