Murphy om känslan att återvända till Vida Arena

Karlskrona Artikeln publicerades
Cory Murphy gör sig redo för återkomsten till Vida Arena.
Foto:Marcus Palmgren
Cory Murphy gör sig redo för återkomsten till Vida Arena.

Karlskrona HK laddar för ett back–to–back-möte med Växjö.

Den första matchen blir speciell för backen Cory Murphy.

Han återvänder till Vida Arena där han tidigare firat fina framgångar.

I fyra säsonger spelade Cory Murphy för Växjö Lakers. När han i morgon återvänder till Vida Arena gör han det med sitt nya lag Karlskrona HK.

– Det kommer kännas lite annorlunda att gå in i det andra omklädningsrummet och sätta sig i det andra båset. När man har varit i ett lag så länge kommer det alltid kännas speciellt, men det ska bli kul, säger han.

Den poängstarke backen satte stort avtryck i Växjö där han fick vara med om att lyfta SM–pokalen 2015. 39–åringen lämnade laget efter förra säsongen och blev en av Karlskrona HK:s tunga nyförvärv inför säsongen.

– Att vinna guldet där var stort både för oss och för hela staden. Det är ett minne jag kommer bära med mig resten av livet.

I Karlskrona har Murphy hittat sin plats bredvid Mattias Karlsson och han känner sig tillrätta i sin nya klubb.

– Han är en smart och duktig spelare, vi har kul på isen. Det har varit bra här sen dag ett och det är ett härligt gäng hockeykillar.

Du har varit med och mött Karlskrona HK under klubbens första två säsonger i SHL. Om du jämför laget då mot nu, vad är skillnaderna?

– De har tagit små steg framåt varje år. Det är tufft att göra avtryck direkt i en högre serie, men laget har bara blivit bättre för varje år och de är på rätt väg. Det är också målet den här säsongen, att fortsätta utvecklas och ta ännu ett steg i rätt riktning.

Mot Rögle senast stod Karlskrona HK för en riktigt bra spelprestation i den första perioden, men målen uteblev och Rögle kunde kämpa sig tillbaka in i matchen som till sist ändå slutade med två poäng för KHK.

– Vi borde ha gjort ett par mål i den första perioden och vårt spel i powerplay borde ha fungerat bättre. Men det var en bra insats och vi måste fortsätta slänga puckarna mot mål, då tror jag att utdelningen kommer att komma.

Växjö har börjat starkt i år...

– Det är ett bra lag med fyra balanserade kedjor. Det kommer bli högt tempo. Växjö är ett lag som pressar högt så det gäller att vi åker skridskor och är redo för ett riktigt tufft test i 60 minuter.