TV: Nu ska Mathilda skjuta upp Asarum en nivå till

Asarum Artikeln publicerades
Mathilda Nilsson är Asarums stora målskytt och hon prickade in ett på straff i första matchen mot Jitex. Nu siktar hon på att göra ytterligare några i dagens returmatch och därmed skjuta laget tillelitettan. 3 bilder
Foto:Bo Åkesson
Mathilda Nilsson är Asarums stora målskytt och hon prickade in ett på straff i första matchen mot Jitex. Nu siktar hon på att göra ytterligare några i dagens returmatch och därmed skjuta laget tillelitettan.

29 mål hittills denna säsong, men Mathilda Nilsson är inte färdig där. Nu vill hon ta Asarum till elitettan.

– Jag har haft som mål att spela i elitettan, säger hon.

Asarums IF blev etta i division 1 södra Götaland med 14 poäng tillgodo till tvåan Glimåkra. I lördags spelade klubben första kvalmatchen till elitettan när laget besegrade Jitex Mölndal med 1–3 på bortaplan.

Därmed är Asarum 90 minuter från att äntligen ta steget upp en division. Och skyttedrottningen Mathilda Nilsson som gjorde ett mål på straff i första matchen erkänner att hon är lite extra spänd till returmatchen som spelas i dag.

– Jag är faktiskt nervös, jag brukar inte vara det men det kanske gör mig extra taggad. Jag tror också att det är bra att vara lite anspänd inför en sådan här match för man måste verkligen vara på tårna, säger Nilsson när vi träffar henne i samband med sista träningen inför Jitex-matchen.

I och med att Asarum skaffat sig ett så bra utgångsläge så pratar många om att det här nästan redan är klart då Jitex minst måste göra tre mål. Men Nilsson försöker se det som en vanlig match.

– Det har vi sagt att vi inte får ta ut något i förskott, inställningen att göra jobbet är det viktigaste. Vi tar det som en vanlig match, vi har varit med om viktiga tävlingsmatcher förut så vi vet vad som krävs för att vinna. Vi är ett bättre offensivare lag och defensivt gjorde vi det jättebra också i första matchen så nu ska vi fortsätta med det.

Och laget har pratat mycket om i veckan att pressen ligger på Jitex.

– Vi ska inte vara för passiva men vi behöver inte tokpressa heller för de måste ju gå framåt från start. Så det kan nog bli lite kontringar för oss och det tror jag passar oss bra. Deras ena ytterback var väldigt offensiv och vi kom runt där några gånger förra matchen så det är något vi kan utnyttja igen.

Med en glödhet målskytt i Mathilda Nilsson där framme som kan göra mål på alla möjliga sätt så ska nog Jitex känna sig oroande över just kontringarna. För Nilsson är sugen på att göra ytterligare några mål på lördag.

– Nu ligger jag på samma målstatistik som förra året, varför ska jag alltid göra det så spännande, utbrister hon när det kommer på tal.

Nilsson står nu på 29 mål efter ett mål på straff i första mötet och det vill hon förbättra.

– Jag hoppas kunna göra några till, jag vill slå förra årets målskörd.

På lördagskväll kan ni vara klara för elitettan, hur tänker du kring det?

– Man har ju inte riktigt vågat tänka på det, men klart att det skulle vara häftigt, det är ett mål som jag alltid har haft att spela i elitettan. Jag har ju varit i allsvenskan men jag tror elitettan är mer lagom nivå och att göra det med Asarum skulle vara extra speciellt då jag har spelat här länge, avslutar Nilsson.