Olsson: ”Vill inte kalla det för kris”

Karlskrona Artikeln publicerades
HIF Karlskronas högersexa har gjort en fin debuthöst.
Foto:Lena Ehring
HIF Karlskronas högersexa har gjort en fin debuthöst.

Det är toppen mot botten.

HIF Karlskrona möter IFK Kristianstad.

En omöjlig uppgift? Inte om du frågar Hampus Olsson.

Den svåraste av uppgifter stundar för HIF Karlskrona när IFK Kristianstad gästar Idrottshallen under onsdagskvällen. Det är tabellettan och den regerande mästaren mot tabelljumbon och laget som inte vunnit på över en månad. Förutsättningarna pekar emot HIF Karlskrona, men i truppen finns det tro om att laget ska kunna skrälla.

– Det är svårt att hitta något bättre motstånd än IFK Kristianstad, men de är inne i ett tufft matchande och jag tror inte att de tycker att det ska bli jättekul att komma till oss, säger HIF:s högersexa Hampus Olsson.

Med sex raka förluster i bagaget har HIF Karlskrona trillat ner som tabelljumbo i handbollsligan, men trots det prekära läget finns det fortfarande ett lugn i truppen.

– Jag vill inte kalla det för kris än. Vi har mött många duktiga lag och det är många matcher till som ska spelas. Ingen i laget pratar om tabelläget utan vi är fullt fokuserade på att ta match för match.

Hampus Olsson gör sin första säsong i handbollsligan och högersexan har imponerat så här långt. Han är HIF Karlskronas bäste målskytt med sina 50 mål.

– Jag har fått en go roll i laget och jag börjar växa in i den här ligan. Sedan har jag blandat i mina prestationer, men jag är relativt nöjd även om jag tror att det finns någon växel till.

Hur slår man IFK Kristianstad?

– Det är superviktigt att vi är disciplinerade. IFK Kristianstad är Sveriges bästa kontringslag och minsta misstag vi gör så kommer de att straffa oss. Får vi till jämnheten och vinner kontringsmatchen mot dem så finns det goda chanser till en skräll.