Ravelli spelar vidare

LYCKEBY Artikeln publicerades
Mathias Ravelli.
Foto:Staffan Lindbom
Mathias Ravelli.

Kändisarna pappa och farbror har sedan många år avslutat sina framgångsrika karriärer på fotbollsplanen.

Mathias ser till att Ravelli ändå spelar vidare – nu i Blekinge.

– Det finns ett otroligt hjärta i den här föreningen, säger Lyckås yttermittfältare Mathias Ravelli.

Lyckå FF–Sölve BK 1–3 (0–1)

Målen, Lyckå: Mathias Ravelli. Sölve: Oscar Torstensson, Andreas Pettersson, Christoffer Skoog.
Lyckå: Magnus Westerlund-Gustav Hansson, Henrik Ensegård, Mikael Petersson, Axel Olsson-Mathias Ravelli, Amir Trnacevic, Hanad Abukar Ali, Lucas Svahn-Henrik Nilsson, Philip Zettergren. Sölve: Anton Börjesson-Kim Johnsson, Samuel Arvidsson, Daniel Carlsson, Tim Malm Nilsson-Johannes Davidsson, Andreas Pettersson, Oscar Torstensson, Adam Bachér-Jonas Berg, Christoffer Skoog.

Mathias Ravellis pappa heter Andreas Ravelli, legendarisk tidigare mittback i landslaget. Farbror är ännu mera berömd då han heter Thomas Ravelli och vaktade det svenska målet vid inte mindre än 143 tillfällen med straffräddningarna i VM 1994 som höjdpunkt. Det blev ganska naturligt för Mathias att börja spela fotboll.

– Jag spelade i Östers IF och satsade en del på fotbollen fram till juniorallsvenskan. Konkurrensen var tuff. Jag gick till Räppe GoIF och fokuserade mer på skolan.

I matchen mot Sölve spelade Mathias yttermittfältare och slängde sig vågat fram i en trång situation och nickade in en reduceringsboll.

– Jag är lite av en allt i allo. Förra året stod jag i mål i en match i division 4 och lyckades ta en straff. Jag slängde mig åt samma håll som min farbror Thomas gjorde i VM 94 och lyckades rädda. Jag berättade det för honom efteråt och han tyckte att det var roligt.

Mathias Ravelli har påbörjat sitt femte och sista studieår i Karlskrona innan han är utbildad civilingenjör. Och han kommer att bli kvar i Karlskrona och jobba. Fotbollskarriären har under de senaste åren fortsatt i Lyckå FF. Laget har pendlat mellan division 4 och division 5. Nu, när de spännande höstomgångarna står för dörren, har laget ett bra läge i femman med klar möjlighet att åtminstone lägga beslag på en kvalplats uppåt.

– Vi ska gå upp i fyran igen, det finns inget annat.

Lördagens match blev dock en motgång på vägen för Lyckå. Tabelltrean Sölves mittfältare Andreas Pettersson fick en stund efter paus dunderträff från distans och bollen letade sig upp mot krysset och betydde 2-0. Mathias Ravelli gav Lyckå hopp när han kastade sig fram och nickade in reduceringen men efter Sölves 3-1-mål en kort stund senare var butiken stängd för dagen. Bollklubben från västra Blekinge hade befäst sin kvalplats och har Olofström på andra plats inom räckhåll.

Mathias Ravelli tror fortsatt på sitt Lyckå.

– Det har sett lite tungt ut ett tag nu och vi har några av våra bästa spelare skadade. Hösten är rolig då allt avgörs. Vi hoppas på att kunna ta full pott under de resterande fem matcherna och ta en kvalplats, avslutar han.