Så upplevde blekingarna miraklet i Milano

Milano Artikeln publicerades
Jonny Samuelsson tog ut segern redan i förskott. Det gjorde han rätt i...
Foto:privat
Jonny Samuelsson tog ut segern redan i förskott. Det gjorde han rätt i...

Få vågade tro på den blågula bragden i Italien.

Karlshamnsbröderna Marcus och Andreas Blomdahl trotsade oddsen och tog sig till San Siro.

– Känslan var hela tiden att Italien skulle göra mål, säger Marcus.

Med en VM-biljett i näven kan nationen andas ut. Men det skulle krävas 95 minuters nervkittlande dramatik hemma i tv-sofforna, där de flesta utav oss följde avgörandet.

– Det var otroligt nervöst under slutminuterna. Vi hanterade vår nervositet genom att skrika ännu högre, meddelar Marcus Blomdahl som tillsammans med brodern Andreas befann sig på plats i Milano.

Med facit i hand fungerade taktiken alldeles utmärkt.

– Vi trodde inte på Sverige någon gång under matchen, erkänner Marcus som, mot sin förmodan, till slut fick jubla tillsammans med de andra tillresta blågula fansen.

– Jag skulle tro att det var 2 000-2 500 svenskar på plats i arenan. Det var väldigt bra ös på fansen och vi höll i gång en timme efter på arenan, eftersom vi inte blev utsläppta på grund av säkerhetsskäl.

Blekingesports förre sportchef Jonny Samuelsson missar sällan en landskamp med det svenska landslaget. Han var på plats i Milano, tillsammans med sambon Ann-Britt Örne och vännerna Susanne och Tom Lubrán, och hade en annan tro än Karlshamnsbröderna Blomdahl.

– Jag hade det här på känn. Det blev en historisk match, säger han från en lunchservering i den italienska världsstaden.

Hur var det på San Siro?

– Vi stod i den svenska klacken på det tredje etaget och försökte att hänga med i ramsorna så gott det gick. Klacken är fantastisk, men när italienarna tog ton så... De buade så fort det svenska laget kom in på uppvärmningen och fortsatten även under nationalsången.

Firade ni?

– Vi var faktiskt helt slut efter matchen och jag trillade i säng vid halv två. Vi får ta det i kväll i stället. Det tog en timme innan polisen släppte ut oss från arenan.

Har du fortfarande på dig matchtröjan?

– Självklart! Och italienarna tar faktiskt förlusten med fattning och gratulerar oss. Fast det är klart att de är otroligt besvikna.

Åker ni till Ryssland nästa sommar?

– Det lutar åt det.