Nya klubbfärgen: "Det kommer inte bli orange…"

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Örjan Nilsson, ordförande i HIF Karlskrona, Thomas Zeidler, ordförande i Karlskrona Handboll/Kungliga Flottans IF, samt Björn Lindqvist, projektledare för den visionsgrupp som drivit frågan om en större gemensam förening i Karlskrona.
Foto:Andreas Blomlöf
Örjan Nilsson, ordförande i HIF Karlskrona, Thomas Zeidler, ordförande i Karlskrona Handboll/Kungliga Flottans IF, samt Björn Lindqvist, projektledare för den visionsgrupp som drivit frågan om en större gemensam förening i Karlskrona.

Handbollen i Karlskrona ska åter bli en stormakt i Sverige.

Med en vision om att bli ett nytt IFK Kristianstad så går klubbarna HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll/Kungliga Flottans IF samman.

Den nya föreningen, liksom den nya arenan, ska vara klar till säsongen 2018/2019.

– Vi vill ha en komplett och stark handbollsförening, med herr- och damelit samt ungdomshandboll under en gemensam organisation, nu kändes tiden mogen, säger Björn Lindqvist, projektledare för visionsgruppen sedan ett år tillbaka.

Namnet på den nya föreningen är inte klart, inte heller klubbfärgerna, däremot är ett gemensamt sponsoravtal vad gäller kläder och material undertecknat.

Klart är även att den nya föreningen kommer att använda HIF Karlskronas organisationsnummer för att få behålla sin seriestatus.

Föreningarnas styrelser har fått mandat av respektive medlemmar för sammanslagningen och även IFK Karlskrona, som åkte ur division 1, har fått frågan om de vill vara med i sammanslagningen men de har tackat nej.

– Just nu är de inte redo att vara med, men jag tror att vi kommer att kunna se någon form av samarbete inom inte alltför lång tid, spår HIF-ordförande Örjan Nilsson.

På onsdagens presskonferens tryckte samtliga parter, projektledare Björn Lindqvist, HIF-ordförande Örjan Nilsson och Karlskrona Handboll-dito Thomas Zeidler, på att det kommer att krävas en stark organisation och styrelse för att ro sammanslagningen i land.

– Den nya föreningen behöver en stark styrelse som förstår vikten av och har övertygelse om vår vision, att satsa både på herr- och damelit och på ungdomsverksamheten, säger Björn Lindqvist.

Trion målar upp en vision av att få den nya arenan som en stor samlingsplats för ungdomar, en självklar plats för integration.

– 1+1=3 är en lite rubrik till visionen, att två klubbar som går ihop kommer att växa till storleken av tre, säger Lindqvist.

– I stället för att fråga sig varför vi går i hop är det snarare så att man ska ställa sig frågan varför inte. Vi känner snarare att vi kompletterar varandra än att vi konkurrerar, säger Thomas Zeidler.

Samtliga är rörande ense om att mycket kommer att underlätta när klubbarna är under gemensam flagg.

– Att jobba gemensamt med sponsring är en förutsättning i den konkurrenssituation som finns i stan, säger Örjan Nilsson med hänvisning till SHL-föreningen Karlskrona HK.

Karlskrona Handboll/Flottans IF har svarta siffror i sitt bokslut, HIF Karlskrona har en skuld på några hundra tusen kronor.

– Den ska vara bortstädad när vi går samman, säger Örjan Nilsson.

Arbetet med att sätta en ny styrelse har redan påbörjats och "många tunga namn" har redan visat intresse.

För att återkomma till klubbfärgerna… Karlskrona HK och FK Karlskrona har orange…?

– Medlemmarna ska säga sitt, men vi kan nog säga så mycket som att det inte kommer bli orange, säger Örjan Nilsson.