Sent avgörande för Hörviken

Hörvik Artikeln publicerades
Magnus Olsson inledde målskyttet för Hörviken i segermatchen mot Mörrum.
Foto:Lena Ehring
Magnus Olsson inledde målskyttet för Hörviken i segermatchen mot Mörrum.

Till slut kunde ett spelmässigt klart bättre Hörvikens IF besegra ett försvarsinriktat Mörrum GoIS med 3–1.

Hörvikens IF–Mörrums GoIS FK 3–1 (1–0)

Målen, Hörviken: Simon Sjöblom 2, Magnus Olsson. Mörrum: Dennis Ekenberg.

– Vi tar oss fram bra ute på planen, men hade stora besvär med det tillknäppta försvarsspelet. Efter deras kvittering i början på andra blev det ångestladdat, men en eloge till killarna som kunde avgöra i slutet, säger Hörvikens tränare Daniel Nicklasson.

– Vi fick fem återbud under dagen och gick in för att försöka klara en pinne. Vi höll bra och Hörviken, som spelade bättre, var ändå lite skärrade, säger Mörrums coach Magnus Fairbanks.

Hörviken hade första halvlek i ett stadigt grepp, men hade svårt få till farliga avslut. Det var först under den sista kvarten som hemmalaget fick lite fart på passningarna. Med bara sekunder kvar kunde Magnus Olsson stöta in 1–0. Ett misslyckat skott blev en perfekt passning.

Direkt i andra kvitterade Mörrum, då Dennis Ekenberg fick en tå på bollen i kamp med en försvarare.

Efter målet blev det avslaget och Hörviken fick inte spelet att stämma förrän sista kvarten. Målkungen Simon Sjöblom steg in i handlingen och nickade in 2–1 och via ett friläge kom 3–1. Passningen till sista målet var elegant från Johannes Nilsson.

Mörrum gör en godkänd insats och visade fint försvarsspel.

Hörviken måste kunna skapa mer om laget skall slåss om seriesegern. Magnus Olsson på mitten och mittbacken Adam Johansson får ett extra plus i hemmalaget.