SHL-miljonerna upprör – sex allsvenska klubbar i upprop

Ishockey Artikeln publicerades
Foto:Anders Wiklund/TT

Nästa säsong träder SHL:s nya tv-avtal i kraft, vilket årligen innebär 45 miljoner kronor för klubbarna i högsta serien och 2,3 miljoner för lagen i hockeyallsvenskan.

Det är en överenskommelse som gör att sex klubbar i hockeyallsvenskan känner oro för framtiden, skriver Aftonbladet.

I en gemensam skrivelse till Svenska ishockeyförbundet och SHL meddelar klubbarna att de vill se snabba åtgärder.

"Vi kommer inte stillasittande se hur svensk ishockey går mot en riktning som på ekonomiska och sportsliga grunder i princip helt stänger möjligheten för klubbar att kunna nå SHL underifrån samt därmed omöjliggör vår (och andra klubbars) nuvarande verksamhet", skriver klubbarna i brevet.

"Om detta ändå sker kommer vi att noggrant överväga andra alternativ och arbeta för att välja annan väg för att behålla möjligheten att fortsätta vår verksamhet i minst nuvarande (helst ökad) omfattning."

Leksands klubbdirektör Christer Plars:

– Vi måste få igång en debatt om systemfelet som just nu finns i svensk hockey, för det verkar inte SHL riktigt vilja se, säger han till tidningen.

– Viktiga frågor för oss är hur upp- och nedflyttning ska ske. Hur utbildningsersättningar utformas och att det här med farmarklubbar med utlåningsregler diskuteras. Även övergångsregler generellt från allsvenskan till SHL.

SHL:s ordförande Anders Källström:

– Det finns flera frågor som vi verkligen vill resonera om, säger han till Aftonbladet. (TT)