Skarpsvärd: Ingen publikkris när individuell skicklig avgjorde

Karlskrona Artikeln publicerades
KHK får kraftsamla till kommande matcher. Det såg bitvis rätt lovande ut, men orken tröt på slutet
Foto:Suvad Mrkonjic/TT
KHK får kraftsamla till kommande matcher. Det såg bitvis rätt lovande ut, men orken tröt på slutet

Det har blåst kring Karlskrona HK den sista tiden.

Förutom sportchefens fadäs på Polen-färjan så har debatten de senaste dagarna varit om det verkligen skulle bli någon premiärfest i NKT Arena.

Klubbchefen Charlotte Gustavsson var inte nådig i sin kritik när förköpssiffrorna knappt orkade över 2500 på måndagen. Till media sågade hon Karlskronapubliken och menade på att det vore slutet för henne om inte intresset ökade.

Hot är sällan något som fungerar så särskilt bra. Men under matchdagen tog försäljningen fart på allvar. Eller hur man nu ser på det.

För klubben gick ut med ett mail till klubbens ungdomslag och uppmanade spelarna där att klä sig i matchtröjor. Vilket jag tycker de ska göra varje gång när deras idoler spelar hemma i SHL. Intäkterna där är små och inbakade i deltagarkorten. Men det skapar energi och intresse vilket inte ska underskattas.

Närmare 1300 löste inträde under matchdagen och det var en relativt nöjd Charlotte Gustavsson som jag samtalade med under matchen.

Hon menar på att det inte finns några genvägar för att få publiken till arenan. Utan det gäller att marknadsföra produkten ännu bättre.

Men ska KHK locka fler och ny publik gäller det att ta poäng också. Vinna matcher. Mot Skellefteå var det nära att det skulle bli lite av den varan. Efter två perioder vädrade nog en del att KHK skulle sätta norrlänningarna på plats.

Det var nära om det inte vore för en viss Joakim Lindström.

Det var hans individuella skicklighet ur den högre skolan som sänkte KHK på tisdagskvällen. Det var skillnaden mellan de båda lagen. Forwarden fick två öppna lägen och inte ens en fulltrimmad Johannes Jönsson kunde hindra projektilerna från att smita upp i kryssen. Kryssen som bara han kan hitta i avgöranden lägen.

Sen borde det nog ha varit utvisning på gästerna innan segerpucken hamnade i nätet. Men det är så det är...

KHK ska inte skämmas för sin insats. Visst, det var lite nerver i början, men blev allt bättre när man kom underfull med Saik:s offensiv. Andra perioden gjorde laget allt rätt - utom fler mål.

Men orken tröt när Skellefteå spelade ut alla sin kort rätt. Det var hockey på hög nivå och jag tror nog att alla 3943 som var där fick valuta för sina pengar.

Frågan är bara om alla kommer tillbaka mot Mora på lördag kväll? Då blir det säsongens första måstematch. För inte tar väl laget några poäng i Göteborg innan dess?