Styrelsen fick ansvarsfrihet – Larsson kvar som ordförande

Karlskrona Artikeln publicerades
8 bilder
Foto:Lena Ehring

Nu är det skarpt läge för Karlskrona HK.

Några fler röda siffror för inte visas upp om klubben ska klara elitlicensen framöver.

– Nu har vi gjort åtgärderna som var tvunget att göras, säger Tobias Larsson, som omvaldes som ordförande i klubben.

Karlskrona HK gjorde ett minus på sex miljoner kronor för den gångna säsongen. Men årsmötet hade inga invändningar mot styrelsen som fick fortsatt ansvarsfrihet.

Uppslutningen var nästan fördubblad jämfört med det förra årsmötet. 90 personer hade samlats i ABB Arena där de kunde konstatera att klubben fortsatt har näsan över vattenytan. Men det är inte med så mycket mer. Pengarna från varumärksvärderingen har gått åt efter två svaga år ekonomiskt. Kvar är ungefär 3,3 miljoner kronor i föreningen KHK. Det totala egna kapitalet i Karlskrona HK Idrott AB uppgår till knappt sex miljoner kronor.

– Nu har vi fått ta till lite åtgärder med att kapa i kostnadsmassan med 7,5 miljoner kronor. Vi kommer få slita hårt. Men nu har vi gett den nya klubbdirektören ansvaret att bara fokusera framåt med intäkterna.

Den nya klubbdirektören är Charlotte Gustavsson och hennes största uppgift är att helt enkelt få publik till SHL-matcherna.

–  Det är där vi kan få de snabba och enkla pengarna. Men det krävs också att besökaren trivs och får rätt service, säger Gustavsson, som själv lovar att vara delaktig kring matcharrangemangen.

Omsättningen ska öka från 78 miljoner till 80 miljoner kronor.

–  Främst är det sponsringen som vi budgeterar ska öka med två miljoner. Biljettintäkterna ligger orört i budget, men här ska vi ha ett bättre resultat. I augusti har jag en plan hur det ska gå till.

Den avgående klubbdirektören Rolf Lindberg hamnade i skottgluggen där han fick en del frågor om det stora minusresultatet och varför klubben inte agerade i tid.

–  Det var först i februari som vi gjorde det stora tappet. Främst efter en svag januarimånad med lite intäkter, säger Lindberg.

Inför kommande säsong budgeterar klubben en vinst på drygt 1,2 miljoner kronor. Klubben kommer bland annat att höja medlemsavgiften för både barn och vuxna till 300 kronor, en ökning med 200 kronor respektive 100 kronor.

Fyra nya namn valdes in i styrelsen. Anders Cronholm, Carin Steen, Håkan Dahlqvist och Ola Söderdahl. Kvar sedan tidigare är Marcus Ardin och Christer Rydberg.

–  Det är fyra duktiga personer som är affärsinriktade, marknadsfrämjande och har erfarenheter. Det kan hjälpa oss på sikt, säger Tobias Larsson.

En motion gällande mötesarvorde (500 kr) till styrelsen behandlades också. Styrelsen ställde sig positiv till motionen men avsäger sig arvode så länge klubben visar upp ett negativt ekonomiskt resultat.