Ulf Pettersson glänste i Sävsjö

Sävsjö Artikeln publicerades
Foto:Marcus Palmgren

Pistolskytten Ulf Pettersson, Karlshamn UPSK, vann veteranklassen två av tre dagar vid årets Swedish Cup i Sävsjö. Pettersson sköt fina 366 och 370 poäng vid sina triumfer.

I övrigt var det bara nära finalplatser för några av länets skyttar på luftgevär och pistol.

Swedish Cup är Sveriges i särklass största tävling. I år var det 612 deltagare från tio nationer. Blekinge hade drygt 20 deltagare på plats.

Luftgevär har alltid gett någon finalplats för Blekinge, men så inte denna gång. På herrsidan var Aspös Jonas Löfgren bara poängen ifrån första dagen med sina 617,7 poäng. Löfgren var tia och de åtta bästa till final. Även Johan Yngvesson, Gammalstorp, var nära och slutade som 13:e med 617,0 poäng.

– Helt godkänt för oss första dagen, men sedan något sämre. Ändå bra att få känna på internationellt motstånd. Det var inte många svenskar som vann några finaler, säger Yngvesson.

Cecilia Lindberg, Aspö, sköt två nya personliga rekord med 412,0 dag ett och 412,5 dag tre och var ett par poäng från final med placeringarna 12 och 14. Sverigetrean Emelie Fagerström, KA2, hamnade en bra bit ner i prislistan, men håller på att skjuta in nytt gevär. Nya regler för gevären gäller internationellt.

– Härligt att Cecilia skjuter bra, för det är hon värd. Hon jobbar på hela tiden. Jag har bara tränat med nya geväret en knapp månad och det tar sin tid. Resultaten är närmare tio poäng mindre nu, men det kommer. Jag vill ut och tävla internationellt och då är det att följa reglerna för gevären, säger Fagerström.

Förutom Ulf Pettersson, så blev det godkända insatser i pistol av landslagsaktuelle Tobias Håkansson, Ronneby/F17, och junioren My Henriksson, Ringamåla. Håkansson kom 14:e första dagen med 564 poäng. Henriksson satte tre personliga rekord med 351, 354 och 357. Det gav placeringarna 11, 13, 13.

– Håller My bara i så kan det bli väldigt bra framöver för hon har flera år kvar i juniorklassen, säger Yngvesson.