Ekström: ”Vi ger oss aldrig”

Blekingesport Artikeln publicerades
Hjalmar Ekström, Ronneby BK, bjuder på det senaste inför dagens match.
Hjalmar Ekström, Ronneby BK, bjuder på det senaste inför dagens match.

Det är dags för hemmapremiär på Brunnsvallen för Ronneby BK. Hjalmar Ekströms Ronneby BK tar emot Kalmar AIK.

1 Ni vann premiären med 3–0. Helgens motståndare Kalmar AIK förlorade med samma siffror. Hur tänker man då inför matchen?

– Kalmar lär vara revanschsugna så vi går in med samma inställning som till varje match och det är att fokusera på vår egen insats. Förra veckan är historia.

Här kan ni läsa om matchen i Sydöstran och i BLT.

2 Vad är RBK för typ av lag i år? Hur spelar ni när det går som allra bäst?

– Vi är ju i stort sett samma grupp som förra året därför har vi haft möjligheten att utveckla det vi skapade då. Det gäller bara att anpassa sig till det högre tempot och att göra mindre misstag för det straffar sig direkt. När vi spelar som bäst så är det en snabb och fartfylld offensiv med individuella kreativa inslag, samt en tight defensiv över hela banan. Men det jag tycker är bäst är det hårda jobb vi lägger ner i med och motgång, vi ger oss aldrig.

3 Vad gör du på kvällen innan en match?

– Haha, jag vet inte om jag vågar säga det. Men om det är lördagsmatch så lägger jag oftast barnen och somnar en sväng med dem och kommer ut lagom till när Jessica (sambon) sätter i gång Let's dance så jag snällt får sitta med och kolla på det. Jag är för övrigt en fena på quickstep. Annars blir det att kolla på några sköna glidtacklingar eller några Bill Shankly-citat på Youtube.