Bromölla

Kraftig rökutveckling – hundar kvar i huset

Näsum Artikeln publicerades
Foto: Jörgen Svensson

Räddningstjänsten larmades till Oretorpsvägen utanför Näsum sent på tisdagen.

Det hela utvecklades till en kraftig villabrand. Tre hundar ska ha brunnit inne.

Larmet ringdes in till SOS Alarm klockan 22.06 på tisdagen. En villa på Oretorpsvägen utanför Näsum uppgavs vara övertänd. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen.

– Vi har fått rapport om att det är kraftig rökutveckling, räddningstjänsten är på väg, sa Johan Sjöberg, inre befäl på räddningstjänsten i Kristianstad, initialt.

De boende hade tagit sig ut ur villan, men det fanns hundar kvar inne i den, uppgav polisen.

Klockan 22.19 meddelar räddningstjänsten från platsen att det kom kraftig rök från fönster och taknock. Senare meddelade polisen att det var en fullt utvecklad brand på platsen.

– Ingen person är skadad, men tre hundar har brunnit inne. Släckningsarbetet pågår, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisen i region syd, klockan 23.15.

Vid klockan 01 är räddningstjänst fortfarande kvar och jobbar med branden.

– Den har gått ifrån oss, så vi låter det brinna ner. Det finns ingenting att rädda. Det hade väl brunnit en bra stund innan vi kom dit och hade redan börjat rasa in. Vi bedömde att det var för farligt att göra en inre släckning, säger Torgny Ekholm, räddningsledare på plats.

Vet du har det har startat?

– Nej, det vet jag inte. Det var ingen hemma när branden började.

Polisen har ingen misstanke om brott.

Räddningstjänst kommer att vara kvar under natten för bevakning. Personal från Näsum, Bromölla och Arkelstorp har deltagit i arbetet.