Din åsikt

Hasslöelever vill ha bättre skola

Jonathan, Emilia H, Thuva, Theo och Edwin ifrån 6 Hasslö ,

Årets 6:or på Hasslöskolan har upplevt att mellanstadiets skolgång har varit stökig. Vi kom ifrån lågstadiet med väldigt bra ambitioner och sammanhållning tills båda klasserna bara blev ihopslagna så allting blev kaos!

I 4:an sjönk kunskapsnivån extremt mycket p.g.a. en oerfaren lärare som bara hade jobbat på lågstadiet. Vi stod ut det året fast det var mycket bråk och tjafs.

5an: Äntligen fick vi en räddare i nöden. En lärare som hjälpte att bygga tillit till varandra och vi blev en klass igen. I dagens läge så känner vi nuvarande sexor att det är lite stökigt fortfarande för nu har vår rektor slutat så till våren kommer vår 7:de rektor på 3 år. Nu hoppas vi att den nya stannar. Vi tänker inte bara på vår skolgång utan när våra syskon kommer upp i mellanstadiet snart så vi vill verkligen inte att de ska uppleva samma sak som oss.

Vi har några frågor till kommunen

Hur mycket pengar får skolan och vad lägger skolan det på?

Vi hade blivit lovade ett konstgräs men det kom aldrig!

Hur mycket pengar lägger vi på gympasalen för det är mycket brister. Toalettlåsen till omklädningsrummen går t.ex. i baklås, vi hade blivit lovade duschbås och det är en helt söndrig matta. Vi har gamla toaletter som förråd och det önskas en whiteboard i gympasalen för när vi ska ha teori så får vi ha det i klassrummet.

Klassrummen är gamla och slitna. Vi behöver en renovering i gamla skolan för den nya delen är fräschare.

Det behövs mer teknik till skolan för nu använder vi lärarnas datorer.