Familj

Flygfisk, vatten och en dos politik...

BLEKINGE Artikeln publicerades
En del får regnbågar på kroken, andra får löv.
Foto: Mattias Mattisson
En del får regnbågar på kroken, andra får löv.

Det är ju ingen nyhet att politiker gärna vill synas i sammanhang där ett positivt budskap ska framföras. Men är det inte lite korkat att delta i en protestmarsch mot klimatförstöring när det är de själva som är orsaken till problemet?

En protest mot sig själva skulle man väl kunna säga. Vet inte om det är någon ny politisk taktik, i så fall bör man nog klargöra vad man menar på ett bättre sätt. Jag förstår i alla fall ingenting.

De kanske har lärt sig det på någon workshop, som är så populärt numera.

Jag har själv deltagit i ett par sådana där workshops och jag kunde inte se någon skillnad i upplägg från de grupparbeten vi hade under min skoltid.

Fast workshops låter väl bättre än grupparbete kan man tänka. Det är ett modernt sätt att samarbeta som någon sade.

Samtala är tydligen inte modernt längre. På annat sätt kan man väl inte förklara reaktionerna på att kd vill prata med både sd och V. Det är väl det som är politik. Att man lyssnar och samtalar menar jag.

Statsminister Löfven säger ju att sd har rötter från nazismen och kan inte förstå att kd kan bjuda in dem till samtal. Det har han ju rätt i, att partiet är sprunget ur nynazismen menar jag, men det finns väl inget parti som inte har rötter i historien.

Ta alla kristna på 1600-talet till exempel. De brände ju folk på bål. Det var inte särskilt trevligt det heller.

Läste också att Miljöpartiet vill förbjuda bensin. Ett bra förslag tycker jag förutsatt att man gör bilar som går på vatten, om det nu finns något sådant i framtiden förstås.

Nåja, nu lämnar vi politiken för en stund och ger oss in på något roligare. Det har ju varit fiskepremiär i Mörrumsån. Jodå det fanns tydligen fisk trots att många befarade motsatsen.

Själv har jag inte spöfiskat sedan barndomen. Jag gjorde ett försök för några år sedan men efter, som jag tyckte, en väldigt bra spösving så landade ändå draget i en bit upp i ett träd - bakom mig.

Som tur var så var det ingen som såg mig tänkte jag när jag skulle ge mig i kast med klättra upp i stammen.

Men se där hade jag fel. Flera av mina kamrater dök som om de vore kallade via ett sos-larm och ni förstår säkert reaktionerna när de insåg vad som hänt.

Jag har än idag inte förstått hur alla de där kunde dyka upp samtidigt när de inte ens visste att jag var där.

Det blev inget mer fiske den dagen och ingen annan dag heller. Jag köper numera min fisk över disk, det är ett säkrare sätt att bevara självkänslan.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.