Familj

”Gräsklipparen behöver i alla fall inget däckbyte...”

BLEKINGE Artikeln publicerades
Gräsklipparen behöver inga dubbdäck
Foto: Christine Olsson/TT
Gräsklipparen behöver inga dubbdäck

Nu är våren här och med den alla allergier, pollen och annat skit. Sedan kommer den förb.. sommaren med svett och sömnlösa nätter. Nej nu hoppas jag att vintern snart är tillbaka.

Jag skojar förstås. Det ska verkligen bli skönt med lite värme och framförallt ska det bli skönt att kunna stänga av elementen. Det är en ynnest att få hålla elbolagen på halster några månader till.

Ska han bygga ett eget vindkraftverk i trädgården eller ska vi få fortsätta skinna honom på halva månadslönen?

Jag kan riktigt höra hur snacket går i styrelserummen.

Det är märkligt det där med årstider i landet Sverige.

Bor man i södra delarna så är det vår den 15 april. Det har i alla fall lagstiftaren bestämt. Då måste dubbdäcken bort. Om det nu inte är vinterväglag förstås.

Men hur gör man om det regnar på natten och termometern visar ett par minusgrader på morgonen?

Kan man köra till jobbet då eller måste man stanna hemma och om man nu inte hunnit sula om sin bil, får man köra hem när solen har gått upp och termometern visar åtta plusgrader klockan fem?

Man kanske måste övernatta på jobbet ? eller så kan man kasta in sommarhjulen i bilen på morgonen och byta själv på någon lämplig parkering och så kan man ju byta tillbaka nästa morgon när det är minus igen.

Ni hör själva, det låter ju helt patetiskt, men egentligen fullt logiskt eftersom det är en lag i Sverige och lagar i det här landet har en tendens att antingen vara uråldriga och inte anpassade i ett modernt samhälle eller så drar de bara ett löjets skimmer över sig.

Hur gör förresten polisen om de stoppar en bilist i Stockholm med sommardäck på bilen och föraren säger att han är på väg till Sälen? Följer efter honom och ser så att han verkligen kör mot norra breddgrader eller köper de bara förklaringen?

Nu ska jag inte orda mer om däckbyten, det är dags att serva gräsklipparen och den behöver inget däckbyte men det kanske kan var en idé att byta till ett nytt tändstift.

Välkommen våren!