Familj

Jan-Erik Martinsson: Fotboll och fågelsång inviger våren...

Familj Artikeln publicerades

Våren är i antågande och nu tvistar de lärde om det säkraste vårtecknet. Gökens galande eller när grannen drar fram trädgårdsmöblerna?

Det säkraste vårtecknet för en sportnörd är väl när den lokala fotbollen drar i gång, fast dit är det ju en månad till och sidensvarar och koltrastar har ju redan sjungit in våren hemma i mitt bostadsområde.

Fotbollen kan med andra ord inte längre göra anspråk på att inviga våren.

För övrigt kan jag meddela att när det gäller trädgårdsmöbler så är jag först i kvarteret. Eller om vi nu ska hålla oss till sanningen, vilket vi naturligtvis ska, så har sambon redan ställt ut bord och stolar.

Först i byn är vi dock inte. Det kommer vi aldrig att bli. Jag känner nämligen en person som aldrig tar in sina möbler på vintern. Det är bara att borsta bort snön framåt vårkanten och slå sig ned.

Det är för övrigt samma person som förr i tiden ställde in granen i garderoben med kulor och allt när julen var över och lyfte fram den igen när det är dags att fira nästa år.

Det var bara att sätta sladden i eluttaget.

Numera har han ingen gran och det beror troligen på att han inte har något lämpligt utrymme att ställa den i.

Adventsljusstakarna står i alla framme. Julstämning varvat med vårsol kanske kan bli en ny turistattraktion.

Solglasögon, tomteluva och kortbyxor samtidigt som "Stilla natt" ljuder från stereons högtalaranläggning skulle kunna vara en ny affärsidé.

Fast vid närmare eftertanke: De enda som kommer för att beskåda en sådan attraktion är väl förmodligen klädda i vita rockar och som i stället för att vifta med kreditkort, visar upp visitdito med titeln psykläkare tryckt i eldskrift.

Nej, jag tror att jag avstår från att ge mig in i turistbranschen. Skomakare bliv vid din läst som en gammal grekisk konstnär utropade i vredesmod när en skomakare kritiserade hans tavlor.

I mitt fall handlar det om det tryckta ordet.

Väl mött igen om en vecka.