Familj

Karin Ferneborg: ”Kan någon parkera längre?”

Familj Artikeln publicerades
Foto: Bertil Ericson

Den är för kort, för bred, för sned eller alldeles för smal.

Det finns få situationer som engagerar och upprör så mycket som just parkeringsplatser.

Jag vet nog ingen som saknar åsikt om just parkeringsplatser. Man behöver inte ens ha körkort för att riktigt kunna uppröra sig över hur idiotiskt någon stackars trafikingenjör planerat. Eller kanske inte planerat.

I min stad har vi fått en ny mataffär, vilket undertecknad har längtat efter. Dessvärre är det nästintill omöjligt att parkera vid affären utan att få ett lättare nervöst sammanbrott.

Trots att affären planerat med en lång rad av familjeparkeringar är de aldrig tillgängliga. Det är nyblivna pensionärer som alldeles för tidigt tagit ut jag-är-gammal-och-trött-kortet eller stressade elektriker som för sjuttonde gången glömt att onsdagar är deras fikadag på jobbet.

Ibland känner jag mig som allas vår Ove när jag muntert tar en tur fram och tillbaka på familjeparkeringen för att avslöja hur få familjeparkerare som egentligen har rätt till det.

Min favoritparkeringsruta är snedrutan. Den som det går sådär alldeles smidigt att köra in i och backa ur. Den värsta rutan finns ofta i parkeringshus där det är trångt, mörkt och alldeles för mycket trafik.

Problemet som uppstår vid smala parkeringsrutor är att det bara är en bilist som behöver parkera fel, och sedan går allt åt pipsvängen.

En bil parkerar lite för långt till höger, och då måste även nästa parkera ännu längre till höger och så vidare. Det blir dominoeffekt och ingen går som vinnare ur det.

Finns det för övrigt någon som parkerar med respekt idag? Eller handlar det om okunskap?

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.