Familj

Maria Steen: ”Det finns något för alla - har jag hört”

Familj Artikeln publicerades
Foto:Hasse Holmberg / TT

Det är redan nu man ska börja. Om man ska satsa på ”Beach -18”.

Då är det bara att dra på sig joggingskorna, montera upp päronbollen eller leta fram nån gammal vhs med Gun Hägglund.

Eller så väljer man någon annan form av motion. Man kan även vänta till april, bara för att konstatera att det kommer en ”Beach -19” också.

(Det handlar alltså om att man ska skapa sig en kropp som kan visas upp på stranden, i stället för att man helst hade sett att man klätt sig i ett beduintält innan man gick hemifrån.)

Man kan förstås också gå med i Korpen och satsa på någon lagidrott. Det brukar tyvärr ofta sluta med en och annan avsliten hälsena. Märkligt - denna kropp som gjorde 48 armhävningar på en minut klarar numera inte en kvart på en innebandybana, utan att beståndsdelarna börjar släppa från varandra.

Inte för att jag har försökt - jag vet mina ledbands begränsningar nu för tiden.

Om det skulle vara så att man känner sig formaterad för beduintält, så finns det en sport som heter sumobrottning. Det är en lite märklig idrott som oftast utövas av kolossalt stora män med liten knut på huvudet, iförda endast vita tangas.

Grejen är att man ska försöka göra kalsongrycket på den andre, och den som får ett grabbatag slänger ut den andre från banan.

Känner man inte för action alls, så kan man spela minigolf. Det är garanterat svettfritt. Mesta tiden på en minigolfbana går åt till att vänta. Åtminstone som amatör. Det spelar ingen roll hur man beter sig - man hamnar alltid bakom en större familj som är minst lika kass som en själv, och alla ska försöka fram till åttonde och sista bollen på varje bana.

Tja, det är bara att välja.

PS

För den som inte kommer ihåg eller inte var född då: Gun Hägglund var 1958 den första kvinnliga nyhetsuppläsaren i svenskt TV. Dessutom ledde hon ett program som hette Träna med TV på 60-talet. Det fanns många träningsprogram på TV. Nu har man gått över till matlagning. Lite kontraproduktivt från programchefernas sida, kan man tycka.