Familj

Maria Steen: ”Noll bollkoll men ganska glad ändå”

Familj Artikeln publicerades
Foto: JENS BORNEMANN / TT

Alltså, kan man genomleva alla dessa vackra dagar utan att spela minigolf?

Svaret är: Absolut.

Men om ens vänner vill spela så är det bara att greppa klubban och hoppas på ett återuppväckt bollsinne.

Jag anser mig ha ett ganska hyfsat bollsinne. Har spelat handboll, fotboll och har ett mögligt certifikat som biträdande tränare i volleyboll. Men när det kommer till så små bollar som golfbollar så är jag totalt oduglig.

Det kan hända att jag drar in en och anan spik, ner i koppen på första slaget, men det bereder ingen glädje. Jag blir bara vansinnig för att jag inte kommer ihåg hur jag gjorde.

Förra helgen spelade jag dock på en sympatisk bana i Göteborg. Redan efter nionde hålet skulle man räkna ner summan, av någon anledning. Anledningen blev glasklar när man tittade upp från protokollet - det låg en liten bar där. Och en kall pilsner i skuggan av ett parasoll gjorde susen för själen. Även om den kanske påverkade resultatet därefter en smula.

”En kall pilsner i skuggan av ett parasoll gjorde susen för själen. Även om den kanske påverkade resultatet därefter en smula.”

En annan fin bana ligger på Dragsö i Karlskrona. En bana där man kan gå hem med en del nyvunna kunskaper om världsarvet, om man vill bära med sig något positivt när man är missnöjd med sitt score card.

Fast det höll på att hända en olycka där en gång. En pappa i min närhet ville att sonen, då 12, skulle skynda på lite. ”Bara slå, klipp till.” sa han lite lätt irriterad. Ungen bara tittade på honom. ”Ska jag dra på…?” ”Ja, kör nu.”

Och pojken klappade till bollen, som han brukade göra på stora golfbanan hemma. Bollen flög som en kanonkula över hela banan och ut mot campingen och det var bara tur att ingen var i vägen.

Så det är inte bara boxning, hockey och wrestling som innehåller eventuella skademoment. Det borde egentligen bara vara en tidsfråga innan det blir hjälmtvång i bangolfen.

Nu har jag i alla fall gjort mitt för i år på minigolfbanan och det känns skönt. Jag kan med gott samvete erbjuda mig att sköta protokollet medan de andra briljerar. Man kan ju inte vara bäst på allt. Fast ska sanningen fram så är jag inte bäst på matte heller, så de som kommer sist brukar be att få räkna om själva.

Jag behöver väl inte tillägga att jag kom sist i Göteborg?