Familj

Maria Steen: "Vissa saker är definitivt viktigare än andra"

Familj Artikeln publicerades
"Kinesiska muren? Vi har ju varvsmuren i Karlskrona." Kåsören är svårimponerad.
Foto:Anders Wiklund
"Kinesiska muren? Vi har ju varvsmuren i Karlskrona." Kåsören är svårimponerad.

Det verkar som om fler och fler gör en bucket list - en "att-göra-innan-jag dör-lista". Jag är inte inne så mycket på att göra saker, däremot skulle jag vilja ta reda på en del saker, innan jag slipper bekymra mig mer.

En riktig bucket list ska innehålla sånt som till exempel att simma med delfiner, hoppa fallskärm, köra rally, gå på glödande kol, se Elvis Graceland, känna på kinesiska muren, vinka åt påven, simma Vansbro-simmet och äta myror. Men jag vet inte. Känns som att man betat av en del.

Simma med delfiner är inte min grej. Jag är inte så säker på att delfinerna har mig på sin bucket list heller.

Hoppa fallskärm skulle i och för sig vara spännande. Jag är nästan sjukligt höjdrädd nu för tiden, men det känns inte som oöverstigligt. Frågan är bara om jag skulle dö lyckligare om jag gjort det?

Köra rally vill jag minnas att jag redan har gjort. Det var mellan Karlskrona och Kristianstad och det var 41 år sedan så nu pratar vi inte mer om det.

Gå på glödande kol kan inte vara värre än att gå i sanden på en strand i Grekland i juni. Det var på 80-talet och det svider än.

Graceland? Jag lyssnar hellre på Elvis än tittar på hans hus. Kinesiska muren? Vi har ju varvsmuren i Karlskrona, och när det gäller påven så har jag för tillfället gjort slut med katolska kyrkan efter alla dess gräsliga affärer. Men vi kan ju bli på speaking terms igen. Man vet aldrig.

Vansbrosimmet - se delfiner ovan. Äta myror - det har väl hänt att en och annan smugit sig upp på limpmackan i skogen.

Nej, det är mer intressant att få svar på en del ouppklarade fenomen:

Till exempel, varför är det lågvatten i toastolen när det blåser hårt ute? Vart tog det lilla kexet under kokosbollen vägen? Och varför nyser man när man är förkyld, och framför allt varför nyser folk så olika? En del tar i så gardinerna fladdrar, andra exploderar diskret invärtes så de spräcker läppen.

Se där, utmaningar som söker sitt svar. Viktigare än att bestiga Mount Everest eller sjunga karaoke på Statt.

Men sen har vi ju det här med att backa med släp… Okej. Det är Nr 1 på min eventuella bucket list...