Familj

Om religion och mammas köttbullar...

Familj Artikeln publicerades
Kanske dags att lägga till ytterligare ett budord
Foto: Johan Nilsson/TT
Kanske dags att lägga till ytterligare ett budord

Har ni har talas om budordet, "Du skall icke beskära träd utan tillstånd". Om inte så är ni i gott sällskap, det har inte jag heller men det är kanske dags att lägga till det nu efter striden mellan länsstyrelsen och Jämjö pastorat.

Pastoratet beskar alléträden vid Ramdala kyrka efter en metod som de alltid att har använt sig av.

Det skulle man inte ha gjort. Naturvårdsexperter menar att träden riskerar att dö och nu tillsätter länsstyrelsen en utredning.

"Vi måste göra en utredning för att bedöma skadan på träden", säger en tjänsteman på myndigheten.

Ni hör själva, ytterligare en utredning som kostar en massa skattemedel. Det pratas dessutom om viten och skadestånd. Hade det inte varit bättre att såga ned träden och plantera nya?

Det önskemålet har ju för övrigt också framförts av pastoratet så det går ju såklart inte för sig.

Undrar vad Vår Herre tycker om den här diskussionen. Det känns ju inte precis som att man praktiserar sig av "Vända andra kinden till".

Men det kanske var Jesus som sade det och inte Gud? Jag måste erkänna att jag inte är så bevandrad i budorden.

Jag tror i alla fall att att länsstyrelsen kommer att hänvisa till det femte budordet "Du skall icke dräpa". Det handlar ju faktiskt om att träden kan dö. Kostnaden för en begravning torde dock inte vara så stor. De är ju redan nära "den sista vilan".

Vår riksdagspolitiker borde nog ta sig en titt på nämnda budord efter den senaste tidens diskussioner om dubbla bosättningar.

"Du skall icke stjäla" tycks i alla fall ha gått dem förbi. Nåja,lite hård i omdömet är jag nog nu. De tycks ju ha följt regelverket och därmed inte gjort något brottsligt. Kanske dags att se över regelverket istället?

Lite roligt är det ju ändå att så många vill bo hemma hos sina föräldrar i vuxen ålder, trots att de har en bostad på annan ort. Kan det vara mammas köttbullar som fortfarande drar?

Det kan ju såklart förhålla sig på det sättet att mamma lagar en ovanligt god korvgryta. I så fall är allt förlåtet.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.