Familj

Jan-Erik Martinsson: Vi drar igång ett VM i regnväder...

Blekinge Artikeln publicerades
Nu när fotbolls-VM är slut så kan vi väl dra igång ett VM i regnväder
Foto: Michael Probst
Nu när fotbolls-VM är slut så kan vi väl dra igång ett VM i regnväder

Inga träd tillåts växa till himlen. Allting har ett slut. Vackra sagor är så korta. Inte vet jag om det var något ditåt som de svenska landslagshjältarna tänkte efter uttåget ur VM. Men jag gissar att jag nog ligger rätt nära sanningen i den beskrivningen.

Sverige har gjort en fantastisk insats i turneringen, men det var på något sätt fel lag att åka ut mot. Kaxiga engelsmän som nu kommer att ge ordet hybris en helt ny innebörd.

Men egentligen var det väl ingen överraskning att det tog slut i kvarten. Okej, det kunde väl ha blivit en seger till, men så långt till VM-guld hade det inte räckt även med massor av tur på vägen.

Små nationer, med tunna trupper vinner aldrig en lång turnering. Det är den bistra sanningen. Det sliter för hårt både mentalt och fysiskt att använda samma startelva i match efter match.

Det är väl bara att bryta ihop och komma igen, som Gunde Svan skulle ha sagt.

För övrigt så tycker jag att vissa lag både nationellt och internationellt allt för ofta håller fast vid taktiken att det till varje pris ska rullas boll över hela planen.

Vinner man inte striden på mittfältet så är det väl bara att sätta bollarna på forwards istället. Långa bollar på Bengt är ibland väldigt underskattat.

Nog om fotbolls-VM. Nu hade man ju önskat ett VM i regnväder istället.

Kan vi inte bara åka och hämta några medicinmän från det gamla Inka-folket som kan dansa en liten regndans för oss. Åtminstone några futtiga milimeters nederbörd hade suttit fint. Jag trodde väl aldrig att jag skulle ta följande ord i min mun men de går helt enkelt inte att undvika längre.

Jag vill ha regn! Jag och gräsmattan går just nu en kamp om vem som vissnar först.

Det är ju ännu värre för djuren förstås som snart varken har bete eller vatten.

Människan är för övrigt ett märkligt djur. När det är som hetast här så drar man till Turkiet eller Grekland, där det är ännu varmare. Hur fixar man sånt?

Nej, nästa år drar jag till Grönland eller Svalbard istället.

Jag avslutar veckans spalt med att citera den gamle skalden Bengt Sändh som en gång uttryckte:

”Nu är den förbannade sommaren här. En outhärdlig plåga”

Väl mött igen om en vecka om jag inte smält bort.