Familj

Jan-Erik Martinsson: ”Vi måste låta tiden ha sin gång...”

Familj Artikeln publicerades
Ett besök i en korvkiosk är en linda för själen enligt dagens kåsör
Foto: BERTIL ERICSON
Ett besök i en korvkiosk är en linda för själen enligt dagens kåsör

Vi har fått en ny regering men debatten fortsätter på sociala medier. Det handlar om svek, utebliven skoätning och annat trams. Är det inte dags att sansa oss lite istället?

Den nya koalitionen är klubbad i riksdagen antingen vi gillar det eller inte. Låt oss nu se vad den nya konstellationen kan göra för vårt land.

Vissa tror att det blir hur bra som helst, andra tror att går käpprätt åt skogen. Personligen vet jag precis hur det kommer att gå, men det tänker jag inte avslöja i denna spalt för då blir jag troligen beskylld för att gå någons ärenden.

På tal om ny regering. Jag läste återigen i kvällspressen att pensionärerna är de stora vinnarna i den nya budgeten.

Skatten ska sänkas och pensionerna ska höjas. Hur det blir med det sistnämnda står väl än så länge skrivet i stjärnorna, men några stora vinnare kan vi ändå inte kalla denna grupp.

Det handlar om en hundralapp eller två för de allra fattigaste. Jag påstår att det inte gör någon större skillnad i vardagen.

Får vi en inflation på ett par tre procent så blir det en sänkning istället.

Nej, här krävs det nog andra åtgärder om vi inte ska ska ha rekordmånga fattigpensionärer om en fem-tio år.

Det var lite negativa tankar, nu tänkte jag faktiskt delge er några positiva också även om många tycker att det är mot min natur.

Vi går ju mot ljusare tider. I alla fall enligt almanackan. Snart kan man sitta ute på verandan igen och njuta av tillvaron.

Jag måste erkänna att redan nu njuter. I alla fall de gånger jag går på hockey är en linda för min själ och då tänker jag inte på det som utspelar sig på isen.

Dessa besök betyder nämligen alltid ett besök i korvkiosken. Jag längtar redan till nästa match. Det finns inget som är bättre än en grillad med bröd, eller en Bullens eller en... jag slutar där annars räcker inte den här spalten till för alla superlativer.

Väl mött igen om en vecka.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.