Stolthet i Kroatien trots förlusten

Fotboll kan göra ont. Inte minst efter en förlorad VM-final. Men Kroatien har trots finalförlusten mot Frankrike med 2-4 gjort ett historiskt bra världsmästerskap. - Vi är lite ledsna, men vi måste också vara stolta, säger förbundskapten Zlatko Dalic.(TT)
Publicerad 15 juli 2018

Kroatien har svettats, våndats och hoppats. Resan fram till finalen har varit en enda lång kämparinsats utöver det vanliga där Kroatien inte mindre än tre gånger tagit sig vidare först efter förlängning, varav två även har gått till straffar.

Och med en hel match mer, sett till minuters spel, i benen orkade inte spelarna stå upp mot Frankrike i finalen - trots en imponerande insats även i denna match.

””

Efter det tidiga ledningsmålet för Frankrike - genom ett självmål av Mario Mandzukic - lyckades kroaterna visserligen forcera fram en kvittering genom en av lagets främsta spelare i VM, Ivan Perisic.

"Vi var bättre"

Men Frankrike fick en straff och tog återigen ledningen innan halvtid.

””

Med två mål tidigt i den andra halvleken och 4-1 var det så gott som godnatt, men Mandzukic fick revansch för sitt självmål och reducerade. Men närmare än så kom inte Kroatien, som trots många tomma blickar direkt klappade om varandra på planen och tackade publiken efter matchen.

””

Stolta

När besvikelsen efter den här matchen lagt sig är det här mästerskapet ändå något att vara stolt över - aldrig tidigare har nationen varit i en VM-final.