Fotbolls-VM

Southgate hyllar Sterling trots lång måltorka

Fotbolls-VM ,

Raheem Sterling har spelat 18 raka landskamper utan att göra mål. Trots måltorkan på drygt två och ett halvt år hålls Englands stjärnytter om ryggen av Gareth Southgate inför VM-semifinalen mot Kroatien. - Raheem har varit bärande i vårt sätt att spela.(TT)

– Raheem har varit bärande i vårt sätt att spela. Hans rörelsemönster, ytorna han täcker, presspelet, arbetskapaciteten, vunna frisparkar och hörnor samt förmågan att springa isär motståndarlaget, säger den engelske förbundskaptenen enligt ITV.

23-årige Sterling, som gjorde 18 ligamål för Premier League-mästarlaget Manchester City den här säsongen, har spelat fyra av Englands fem inledande VM-matcher. Men han väntar fortfarande på sitt första mål vid mästerskapet i Ryssland.

Sterlings första VM har i stället inneburit att hans mållösa svit i den engelska landslagströjan förlängts från 14 till 18. Senaste landslagsmålet kom i EM-kvalet hemma mot Estland (2-0) på Wembley i oktober 2015.

– Han var ett konstant hot mot Sverige (2-0 i VM-kvartsfinalen). Självklart, han har inte gjort de mål han själv hade önskat. Men för mig och de andra spelarna har han varit avgörande i vårt spelsätt, säger Gareth Soutgate.