Fotbolls-VM

Southgate hyllar Sterling trots lång måltorka

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Raheem Sterling har spelat 18 raka landskamper utan att göra mål. Trots måltorkan på drygt två och ett halvt år hålls Englands stjärnytter om ryggen av Gareth Southgate inför VM-semifinalen mot Kroatien. - Raheem har varit bärande i vårt sätt att spela.(TT)

– Raheem har varit bärande i vårt sätt att spela. Hans rörelsemönster, ytorna han täcker, presspelet, arbetskapaciteten, vunna frisparkar och hörnor samt förmågan att springa isär motståndarlaget, säger den engelske förbundskaptenen enligt ITV.

23-årige Sterling, som gjorde 18 ligamål för Premier League-mästarlaget Manchester City den här säsongen, har spelat fyra av Englands fem inledande VM-matcher. Men han väntar fortfarande på sitt första mål vid mästerskapet i Ryssland.

Sterlings första VM har i stället inneburit att hans mållösa svit i den engelska landslagströjan förlängts från 14 till 18. Senaste landslagsmålet kom i EM-kvalet hemma mot Estland (2-0) på Wembley i oktober 2015.

– Han var ett konstant hot mot Sverige (2-0 i VM-kvartsfinalen). Självklart, han har inte gjort de mål han själv hade önskat. Men för mig och de andra spelarna har han varit avgörande i vårt spelsätt, säger Gareth Soutgate.