Insändare Sydöstran

Sverigedemokraterna vill förbjuda all form av tiggeri

Insändare Sydöstran Artikeln publicerades

Svar till Tommy Augustsson (S) Vill SD ha legitimationsplikt för tiggare?
?Kul att du uppmärksammat vår motion i riksdagen och ger oss tillfälle att debattera den i vår lokala tidning.??Du skriver i det sista stycket att "se till att SD åker ur riksdagen".
Jag hoppas du inte är seriös i den meningen? Vi har i snittmätningar hamnat mellan 11-14 procent. De senaste mätningarna har vi varit Sveriges tredje största parti. Medborgarna vill ha en förändring.

Utdrag ur Ekeroths motion:? Ett allt vanligare, men också otrevligt, inslag i gatubilden i Sverige, är de utländska tiggare som man ser besvära förbipasserande. En majoritet av dessa kommer från de nyare EU-länderna som Rumänien och Bulgarien, enligt Aftonbladet (2010-05-21)?

Sverigedemokraterna vill förbjuda all form av tiggeri, inte bara för utländska medborgare. Det är ett problem med kriminella nätverk och organisationer som erbjuder fattiga öst-européer att komma till vårt land för att sedan arbeta av skulden i bordeller eller via tiggeri.
?Vi värnar om den lilla människan, alla måste få ha det bra och leva ett tryggt liv.?Vi i Sverige kan inte försörja resten av världen, vi ska i första hand ta hand om alla svenska medborgare. När det är svenska medborgare som tigger får de sociala myndigheterna ta sitt ansvar och träda in.

Det är väldigt besvärande för folket när det ligger människor på gatan och tigger, man bli illa till mods och många med mig vill ju att alla ska ha det bra och kanske ger en slant.?
Den pengen du och jag gav i all välmening tar ligan sedan hand om. De tiggande får sova i skåpet på en minibuss medan ligan kör vidare till nästa stad.
?Du kanske har sett rosförsäljare på marknader? De kommer gärna när sent på kvällen och verkar på festivaler och runt uteställen. Köp inget av dessa människor det hjälper inte dem, det blir bara värre för nästa person som blir lurad att åka till Sverige för att tigga åt ligorna.

Jag har några frågor till dig, Tommy:
Tycker du att vi ska tillåta tiggeri på våra gator och torg??
Tycker du att vi ska låta alla som vill komma hit, till Sverige oavsett om de har asylskäl eller inte??
Vill du låta alla svenskar som förvärvsarbetar börja jobba 6 dagars veckor för att dra in mer pengar till statskassan? Det eller en rejäl skattehöjning (som brukar vara er vanliga lösning på allt) för att försörja alla som vill komma hit och bo här.

En fin tanke är ju att vi ska ta hand om alla som är fattigare än vad vi är.?
Hur ska du finansiera det?
Det finns cirka 40 miljoner flyktingar som lever utanför sina egna länder, vad gör ni för att hjälpa dem? Vi budgeterade i vår budget 1 miljard extra till bistånd, tråkigt nog väljer sittande regering att helt mot vett och sans att dra ner på biståndet istället.
Christopher Larsson?
Sverigedemokraterna, Blekinge