Angående det politiska läget i Olofström

Insändare Artikeln publicerades

Sara Rudolfsson har avsagt sig platsen som kommunstyrelsens ordförande. Sara är kompetent och driven. Om hon slutar är det ett tapp för Olofströms kommun.

Det finns kanske någon annan som kan ta över stafettpinnen och göra ett bra jobb. Det är dock värre om motparten fortsatt håller krampaktigt i sin position. Arbetarekommunens och tillika kommunfullmäktiges ordförande utför inte sitt uppdrag på ett tillfredsställande sätt. Beslut tas - alternativt vägrar tas - utan att alltid ta hänsyn till demokratiska ramar. Tidsramar hålls inte. Viktig information blir oläst och obesvarad. Stor vikt läggs vid den egna förträffligheten och sin bakgrund. Kvinnor står lägre i kurs. Ålder har inte med det här att göra. Allt handlar om hur man utför sitt uppdrag, eller låter bli att göra det.

Anställd med insyn

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.