Använd statliga pengar till utbildning

Insändare Artikeln publicerades

Hur framtidens äldreomsorg ser ut vet vi lite om men det vi vet och måste planera för är att vi har utbildad personal både på lång och kort sikt.

Vi kan inte vara dumsnåla och låta bli att avsätta pengar nu och hoppas att det löser sig av sig självt eller att någon annan löser det åt oss. Det är viktigt att vi redan nu ser till att avsätta pengar och i första han riktar oss till de vikarier som finns hos oss i verksamheten och som i dag inte har utbildning.

En attraktiv äldreomsorg erbjuder utbildad och trygg personal och en attraktiv arbetsgivare måste planera för hur vi ska kunna kompetensförsörja både idag och i framtiden. Vi socialdemokrater hoppas därför att äldrenämnden ska få använda de statliga pengarna som Ronneby fått för äldreomsorg till att just kunna utbilda fler undersköterskor.

Malin Norfall (S)

Gruppledare äldrenämnden Ronneby

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.