Insändare: Inga pengar – sälj en Björkholmsstuga!

Insändare Artikeln publicerades
Björkholmsstugor som hyrs ut av Karlskrona kommun.
Foto: Mattias Mattisson
Björkholmsstugor som hyrs ut av Karlskrona kommun.

Året var 2016 när jag hyrde stugan på Ehrensvärdsgatan åt min tyska vän och hennes dotter. Redan då var stugan väldigt nergången med nästan alla fel som beskrevs i onsdagens artikel i Sydöstran.

Det läckte in vatten, det luktade mögel, det var i stort behov av uppfräschning på alla sätt. Dessutom var det fullt med skräp i alla förvaringsutrymmen. Jag klagade redan då hos både kommunen och uthyrningsfirman, men utan att få något svar alls.

Att behöva betala fem tusen kronor, som det kostade redan då, för ett så vanskött hus är i mina ögon orimligt. Eva Strömqvist säger i artikeln att stiftelsen ska åtgärda ”akuta” problem. Jag tycker att det hade behövt göras redan för fyra år sedan. Om det inte finns några pengar till att underhålla stugorna på ett bra sätt – varför inte sälja en eller flera? Det finns säkert många som vill köpa ett hus på Björkholmen och som kan sköta det på mycket bättre villkor än stiftelsen.

Sonja Lisse

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.