Insändare: ”Blekingesjukhuset vägrar ge mig vård”

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Maths Olsson/SYDOSTRAN

Öppet brev till Region Blekinge, Landstinget Blekinge, Blekingesjukhuset Karlskrona och Hjärtmottagningen.

Vid 65 års ålder börjar jag bli en skröplig man i behov av vård. Jag har en trasig hjärtklaff, ett minne från en ”dold” hjärtinfarkt för många år sedan. Mitt bräckliga hjärta måste få rätt mediciner i rätt doser för att jag ska överleva. Jag minns läkarens ord: ”Spelar du squash så dör du.”

Jag har även diabetes typ 2. Utan rätt mediciner i rätt doser kan det leda till trasiga njurar, blindhet och amputerade fötter.

Jag är därför mån om att få en årlig hjärtkontroll hos hjärtmottagningen på Blekingesjukhuset i Karlskrona. Jag har försökt i tre år utan att få kontakt! Under tiden har jag betalat uppåt 60 000 kronor i landstingsskatt – för ingenting.

Hjärtmottagningen har en (1) timmes telefontid varje vardag. Denna vanvettigt korta tid gör det omöjligt att komma fram. ”Var vänlig prova lite senare” är det hopplösa telefonsvar jag får hela tiden. Jag trodde det var slut på dessa föraktfulla öststatsfasoner. Vi skriver 2019 och det var trots allt 30 år sedan Berlinmuren föll och 1976 började DDR-Sverige upplösas i och med borgerliga valsegern efter 44 års socialdemokratiskt styre.

För att mejla hjärtmottagningen krävs elektronisk legitimation. Varför i hela fridens namn måste man a e-leg för att mejla sitt sjukhus? Det är ju knappast fråga om banktransaktioner. Jag har inget e-leg och tillhör liksom de flesta gamlingar det digitala utanförskapet. Jag kan alltså inte mejla Blekingesjukhuset.

I desperation mejlade jag Region Blekinge för att få hjälp med kontakt – inget svar. Jag mejlade även 1117 Vårdguiden – ingen hjälp.

Ovanstående usla service kan bara ha ett syfte: att i högsta möjliga grad utestänga sjuka blekingar från vård.

Jag vill inte dö eller bli invalid för att Blekingesjukhuset vägrar ge mig vård.

Peter Öjerskog

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.