Blocköverskridande är pest för Ronneby

Christer Leksell ,

Martin Moberg, S, skriver i en insändare att blocköverskridande skulle vara bäst för Ronneby. För vem då, kan man fråga sig! Möjligtvis för vänsterpolitiker i S, V och MP som beklagar sig att de inte får bestämma.

Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen: De rödgröna kan inte räkna. Fullmäktige i Ronneby består av 49 ledamöter. För att få majoritet krävs alltså 25 röster. De rödgröna har 22 mandat och alliansen har 19. Inget av blocken har alltså egen majoritet.

SD har 8 mandat. SD har hittills röstat på alliansens budget, efter att vår egen fallit. Martin Moberg tycker att det är beklagligt att alliansens budget vinner med aktivt stöd av SD.

Ja, det är väl självklart att han hellre sett att SD aktivt stött de rödgröna, men vari ligger skillnaden? Hade det varit okej med stöd från SD då? Det gnälls då SD röstar på alliansens förslag, men då vi stöttar ett förslag från de rödgröna är det märkligt tyst.

Då pratas det inte om aktivt stöd. Hur tror du, Martin, att ett samarbete mellan blocken i Ronneby skulle fungera? Ni står långt från varandra i de stora ideologiska frågorna och käbblar om minsta småsak. Budgetdebatten tog en hel dag och ändå var de ganska lika.

Ni står mil från varandra i stora frågor som exempelvis LOV och försäljningen av fastigheter med mera. Hur skulle ni enas där? Det kan jag tala om: inget av blocken skulle ge sig. Och för att inte tala om Carlos Michea (V) korkade uttalande att han aldrig skulle stödja ett förslag från SD hur bra det än är.

Det visar bara på hur stor hink och spade han har. Skulle V eller något annat parti lägga ett förslag som är bra för Ronneby, skulle inte jag ha några problem att stödja det.