Borgarna gjorde tvärt om i landstinget

Insändare Artikeln publicerades

Alliansen i Landstinget Blekinge kritiserade att vi i Blekinge betalade mer i skatt än grannlänen. Det lovade man att man skulle ändra på.

Men riktigt så enkelt blev det inte när man väl fick makten i Landstinget Blekinge. Någon skattelättnad föreslog man inte, tvärtom, det blev en skattehöjning.

Det må vara en surrealistisk värld där Moderaterna höjer skatten, men kanske har också dem blivit varse om vad det handlar om. Det handlar inte om att det är roligt att betala skatt, det handlar om att finansiera en gemensam välfärd som ska ta hand om oss när vi behöver samhällets stöd som mest.

Jag kritiserar inte skattehöjningen i sak, trots att jag hade föredragit att de mer välbärgade skulle bidragit mer istället för en generell sådan. Men kanske vore det berättigat med lite mer ödmjukhet från en allians som aldrig styrt en landsting, hur enkelt var det att sänka skatten?

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.