Det lönade sig att kämpa för sänkt hastighet

Insändare Artikeln publicerades

Äntligen! För mer än ett år sedan försökte jag, på uppdrag av Socialdemokratiska Föreningen i Bräkne-Hoby, få till stånd en förbättring av säkerheten utanför förskolan vid gamla Tingsgården, genom att få till en sänkning av högsta tillåtna hastigheten till 30 km i timmen.

Detta var då den enda förskolan i Ronneby kommun där det var tillåtet att passera med högre hastighet. För att göra en lång historia kort, så började det med skrivelse till Trafikverket som i sin tur hänvisade till kommunen, som i sin tur hänvisade till Trafikverket, som i sin tur endast kunde sätta upp två vita stolpar. Något övergångsställe blev det inte tyvärr. Fortsatt bearbetning av ansvariga i kommunen genom skrivelser och medborgarförslag kunde jag till sist få glädjen att läsa om det beslut som nu föreligger och det blir en hastighetssänkning till 30 kilometer i timmen förbi Tingsgården.

Jag gratulerar Ronneby kommun till ett klokt beslut. Utan vår envishet och med uppbackning av föräldrar och personal på förskolan, så betvivlar jag att denna förändring hade kommit tillstånd. När jag ser skyltarna på plats så vill jag ge kommunen Dagens Tummen Upp för att de förstod att barnens säkerhet var så viktig.

Rune Kronkvist

Bräkne-Hoby S-förening

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.