Ditt inlägg väcker tankar

Insändare Artikeln publicerades

Tack för ditt inlägg. Det väcker många tankar hos mig.

Jag förändrar gärna saker om det leder till att fler känner sig välkomna att debattera. Jag hade gärna velat veta mer om vad du rent konkret tänker kring vad det är i manliga strukturer som hindrar eller stoppar kvinnor i samhällsdebatten, och i synnerhet på insändarsidan.

Ibland undrar jag om det kan vara så enkelt som att ju fler män som skriver på insändarplats, desto färre kvinnor vill vara med? Lite grand som i tobaksaffären: det är ett tillhåll för gubbar. I så fall har vi missat något viktigt. Då blir det inget forum för debatt som berör alla.

Det vi kan göra är att fundera över vilken typ av material vi har i övrigt i tidningen. Vänder vi oss till alla målgrupper? Har vi i högre grad artiklar som riktar sig till män än till kvinnor? I så fall avspeglar sig det också på insändarsidan.

Du skriver att män inte reflekterar över sin makt. Det tror jag stämmer.

Åter till insändarsidan. Jag ska försöka dra mitt strå till stacken. Och jag vill gärna lära mig mer om vad som krävs för att få en mer heterogen mix av åsikter.

För övrigt tycker jag att kvinnor oftare än män pekar ut vägen mot framtiden. Jag tänker på Nobelpristagaren Malala Yousafzai från Pakistan – och nu senast 16-åriga klimatkämpen Greta Thunberg. Det finns hopp.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.