En uppvisning i maktfullkomlighet

Insändare Artikeln publicerades

Man ska inte tro allt man läser, men om media har rapporterat rätt när det gäller entledigandet av sjukvårdsdirektören Lars Almroth, måste man nog häpna och se det hela som ett yttersta bevis på total maktfullkomlighet.

Den uppgörelse mellan honom och Alliansen, som har gjorts, tyder arbetsrättsligt på att det saknas "saklig grund" för att få bort honom, om LAS gäller här (beror på anställningsavtalet). Då blir det också dyrt!

Har politiker inget som helst ansvar inför såväl oppositionen som väljarna att redovisa vad skälen till deras beslut är? Är det så en demokrati fungerar?

Det har framgått att facken har gett Lars Almroth sitt stöd. Betyder detta ingenting?

SD fegade tydligen ur och tog råd från "högre ort". Detta med att man ofta blandar in riksplanet i kommunala/regionala angelägenheter är anmärkningsvärt. Och detta gäller många partier, inte enbart SD. Vart har det kommunala självstyret tagit vägen?

Och, nu kommer vi till det som jag, med min förenings/arbetsrättsliga bakgrund, tycker är allra konstigast. Med röstsiffrorna 6-6 fällde ordförandens utslagsröst avgörandet. Vid personval? För det måste väl detta betecknas som? Eller? Praxis i andra sammanhang är ju att vid personval gäller inte ordförandens utslagsröst, utan då lottar man. Men, man får väl förmoda att regionstyrelsens ledamöter kan stadgarna som gäller! Jag vet inte vad som gäller här.

Nu ska det bli spännande att se om någon kompis eller släkting till någon är på ingång till tjänsten, någon som är "ett säkert kort" för de styrande! Fula tanke!

Lisbeth Beselin

På time out från politiken

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.