För få pedagoger till för stora barngrupper

Orolig förälder ,
Signaturen Orolig förälder beskriver tillståndet i förskolan i Karlskrona. Dagisbarnen på bilden har tagits i ett annat sammanhang.
Foto:Mattias Mattisson
Signaturen Orolig förälder beskriver tillståndet i förskolan i Karlskrona. Dagisbarnen på bilden har tagits i ett annat sammanhang.

Jag tycker vi fortsätter uppmärksamma problemen i Karlskronas förskolor och dess brister. Där ute i det verkliga livet på förskolorna råder stor oro och kaosdagar!

Denna oro finns hos personalen men även oss föräldrar och inte för inte hos barnen. Hur duktiga pedagogerna än är så märker barnen oron och förbuden haglar; nej vi kan inte, nej du får inte, det går inte o.s.v. Det är för få pedagoger till för stora barngrupper.

Jag tycker faktiskt inte att det är okej att pedagogerna ser sura och trötta ut på grund av hård arbetsbelastning och vid sjukdom att inga vikarie finns att tillgå och finns det vikarie så är de helt omotiverade och oengagerade, som endast ger ordinarie personal mer jobb än hjälp.

Negativ stress är inte okej på lång sikt. Situationen har faktiskt gått så långt att jag funderar på om det är värt att lämna mina barn på förskolan. Har personalen verkligen koll på mitt barn, tänk om hen försvinner, blir bortglömd, kidnappad, skadad eller tillochmed dör på förskolan.

Hur ska personalen ens kunna slappna av då de är lediga, för de vet att i morgon blir det nog en likadan "kaosdag"? Oron gör att barnen mår dåligt, personalen stressar så pass att de blir utbrända, sjukskrivna eller byter yrke/arbetsplats. Jag tycker att pedagogerna förtjänar bättre, förtjänar mer, förtjänar en förklaring, de förtjänar att få vara delaktiga,

Hur fungerar det att vara ensam vuxen och 15-20 barn!? Jag bryr mig . Personalen betyder faktiskt mycket för mig, de är som fantastiska riddare som tar hand om mina juveler mina små ögonstenar, mina barn som betyder allt för mig! Har du själv barn? Vi kräver en bättre lösning på problemet!

Trygghet och vägledning krävs för att barnen ska kunna växa upp till fina vuxna som kan visa empati och medmänsklighet.