"Förbjud nyårsraketer som plågar djuren"

En som bryr sig om hur andra mår ,
Foto:Hasse Holmberg / TT

Sällan står det klart hur många obetänksamma människor som bor på Lavendelvägen och Gölstigen som på Nyårsafton. Det är de som förorenar platsen med fruktansvärda och högljudda raketer under en lång stund.

Denna del av Ronneby som vanligtvis är ganska lugn och trygg plats liknade nyårsafton runt tolvslaget mer en krigszon än ett villaområde.

Vissa som det är riktigt illa ställt med smällde de värsta bomberna som lät högljutt en lång tid. Inte en tanke har de ägnat åt att djur varje år dör av chock på grund av smällandet vid nyår.

Nej, några tankar har nog inte rört sig i huvudet på dessa smällgalna individer som tyvärr har mer pengar än vett, större egon än dessa finns inte. De är utan tvivel små människor som vill synas och höras. Kanske har de fått någon bonus på jobbet och väljer att elda upp pengarna?

Att det sedan stressar djur något enormt och gör att grannar skäms å deras vägnar är inget som bekymrar dem. Vidare leder det till bränder och skador. Men tyvärr förstår inte alla det, tydligen. Det blir inte mer fest för att det låter som en krigszon i närområdet!

Det är inte trendigt att visa att man inte bryr sig. Det enda vettiga vore om lagen förbjöd detta elände och djurplågeri. Dessvärre når budskapet troligen inte fram till de värsta syndarna då jag tvivlar på att de är fullt läskunniga. Nu vet vi som avstår från raketer att ni finns men ni har också sjunkit rejält i anseende och visat hur det är ställt med er.

Vad tycker du?

Smällde du själv raketer på nyår?

Ja det hör till.

22.5%

Nej jag undviker det.

77.5%

Antal svar: 89

Omröstningen ger en bild av vad de av Sydöstrans läsare som valt att rösta på nätet tycker.
Resultatet ska inte ses som representativt för allmänheten, eller för Sydöstrans läsare.