Förbjud våldsfilmer på nätet och på tv

Insändare Artikeln publicerades
Våld på tv  och nätet ligger bakom många brott med unga förövare, anser insändarskribenten.
Foto: Johan Nilsson/TT
Våld på tv och nätet ligger bakom många brott med unga förövare, anser insändarskribenten.

Vart är samhället på väg när ungdomar sitter hemma och tittar på våldsfilmer på tv och på nätet och därefter begår grova brott eller utsätter sig själva och andra för stor fara med livsfarliga lekar?

Som att exempelvis springa ut och ställa sig framför bilar och se vem som kan stå kvar längst. Efter att ha tittat på våldsfilmer finns det de som tror att de kan göra likadant som i filmerna, som att gå ut på gatorna och knivskära eller råna människor.

Titta på dådet i Sollentuna! Pojken som mördade sin barndomsvän hade suttit och tittat på våldsfilmer på nätet och lärt sig hur han kunde begå detta hemska dåd. Det enda sätter att få slut på sådana dåd och lekar är att förbjuda våldsfilmer på nätet och på tv. Ungdomar som tittar på hemska händelser i tv och på nätet slår det slint i skallen för. Med förbud får vi slut på dessa hemska brott.

En som orolig över utvecklingen i samhället

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.