I Karlskrona ska alla kunna lita på tryggheten

Insändare Artikeln publicerades
Oppositionsrådet Camilla Brunsberg, M, i Karlskrona vill öka tryggheten i kommunen.
Foto: Mattias Mattisson
Oppositionsrådet Camilla Brunsberg, M, i Karlskrona vill öka tryggheten i kommunen.

Nu har första stenen kastats mot de som upprätthåller tryggheten i Karlskrona. Enligt rapport från polisen har väktare blivit utsatta för stenkastning och polisen har fått sina däck sönderskurna.

Enligt polisens trygghetsmätning känner sig 42 procent otrygga när de är ute ensamma kvällstid i ett utav våra utanförskapsområden. 1 av 5 är rädda för speciella personer när de går ut och 1 av 5 har avstått från någon form av aktivitet på grund av otrygghetskänslan.

Hot har tvingat bort fältgruppen kvällstid från bostadsområdet och socialtjänstens kontor har blivit beskjutna av grovkalibriga vapen. Detta är en oacceptabel utveckling av vår kommun.

Redan sedan 2016 har vi moderater krävt fler poliser till Karlskrona och under 2017 presenterade vi ett 12 punktsprogram för att öka tryggheten i vår kommun. Vi förväntar oss att socialdemokraterna nu agerar istället för att anklaga oss moderater för att svartmåla.

Karlskronaborna har fått vänta alldeles för länge. Vi säger inte att fler poliser, skärpta straff, ordningsvakter och övervakningskameror löser allt, men just nu är det uppenbart att det behövs! Vi moderater är din röst för ett tryggare Karlskrona.

Camilla Brunsberg (M), kandidat till Kommunstyrelsens ordförande