Industrin mår bättre med s-ledd regering

Insändare ,
Det är skillnad på sittande s-ledda regering och en eventuell högerregering, konstaterar IF Metall. Bild från regeringssammanträdet på Harpsund i augusti. Foto: Anders Wiklund/TT
Det är skillnad på sittande s-ledda regering och en eventuell högerregering, konstaterar IF Metall. Bild från regeringssammanträdet på Harpsund i augusti. Foto: Anders Wiklund/TT

Med ett år kvar till valet vill vi industriarbetare påminna om vilken skillnad det gör med en socialdemokratiskt ledd regering jämfört med en högerregering.

Med den här regeringen har vi åter fått upp industrifrågor på agendan. Regeringen kan industrin och vet hur viktiga inkomsterna från den är för att vi ska kunna finansiera en bra vård, skola och omsorg.

Det är därför den har lyssnat på IF Metalls förslag om ny industrialisering och satsat på innovationer och export. Det är därför den har rott i hamn en stabil och blocköverskridande överenskommelse om energiförsörjning.

Mot regeringen finns ett löntagarfientligt alternativ i SD och Alliansen. Ett alternativ där stora skattesänkningar för höginkomsttagare går hand i hand med lägre löner för arbetare.

Där nedskärningar i välfärden går före investeringar. Där arbetsmiljöarbete och utbildningsbehov nonchaleras. De vill bromsa utvecklingen genom att återskapa enkla jobb – vi vill i stället möta framtidens industriarbete genom kunskapslyft.

I Sverige konkurrerar vi nämligen inte med låga löner och dåliga arbetsvillkor. Vi gör det med välutbildad arbetskraft och hög kvalitet i välfärden, eftersom det krävs skickliga och trygga arbetare för att kunna ligga steget före omvärlden.

Så fungerar den svenska modellen och det är den som har gjort vårt land så framgångsrikt. Därför kommer vi som arbetar inom industrin kämpa för en fortsatt socialdemokratiskt ledd regering. Vi gör det för jobben och vi gör det för välfärden.

Industrin är med i matchen igen – låt oss se till att den förblir det. Tillsammans utvecklar vi framtidens industri och den svenska modellen. Tillsammans stärker vi Sverige.

Annette Rydell

Ordförande IF Metall Blekinge

Marcus Degerskär

Facklig/politiskt ansvarig IF Metall Blekinge