Jag är lyckligt lottad som aktiv i SD

Nicolas Westrup, SD ,

För nu snart fem år sedan tog jag ett enormt stort steg då jag för första gången någonsin, engagerade mig i ett politiskt parti. Ett parti som vågade ”sticka ut hakan” och som oavsett motstånd, stod upp för frågorna man drev, utan att vända ”kappan efter vinden” för att man blev kallad för både det ena och det andra, blev hotad, misshandlad och behandlades minst sagt illa.

Som tur är så förekommer detta i en väldigt liten utsträckning idag och utgörs ofta i form av att media inte talar om hela sanningen, vinklar artiklar så att de får fler sålda tidningar och missnöjda tidigare medlemmar som attackerar på alla sätt de kan för att misskreditera.

Jag tillhör en av de lyckligt lottade som genom mitt engagemang i SD fått åka land och rike runt på olika evenemang, möten, konferenser och trevligheter där jag fått tillfälle att träffa tusentals medlemmar som idag blivit mina vänner.

Under de här åren jag varit med i SD har jag inte vid ett enda tillfälle sett, misstänkt eller hört om någon som gjort sig skyldig till sådana hemskheter som man nu kan ta del av i media. Jag har inte heller sett eller hört att någon aktiv medlem behandlat någon illa överhuvudtaget.

Jag har förundrats över vilken fantastisk stämning det varit när vi träffats och vilken fin respekt och förståelse vi visat för varandra. Jag har förundrats över hur partiledningen inte gjort skillnad på om du sitter i riksdag eller om du är en medlem utan några förtroendeuppdrag – alla är lika viktiga och alla har enligt vad jag kunnat se, behandlats med en fantastisk respekt och ett genuint intresse från alla håll.

Många är vi som någon gång i livet blivit falskt anklagade eller beskyllda för något som inte stämmer och den känslan är inte rolig. En stämpel som blir svår att freda sig mot och en stämpel man länge kommer att bära med inom sig.

Det finns givetvis personer som av olika anledningar inte fått vara kvar på sina arbeten eller politiska uppdrag inom SD, som försöker svartmåla partiet - eller personer i partiet, för att hitta en ursäkt för att man inte längre är önskvärd i ”laget.” Det är ju aldrig roligt att inte få vara med, eller att man inte lyckas nå sina drömmar - och då är det alltid lättare att skylla på någon annan.

Jag har äran och förtroendet att som gruppledare leda SD Ronneby i det politiska arbetet sedan 2014 -och skulle det visa sig att jag av någon anledning inte får fortsatt förtroende att representera SD lokalt -eller på riksnivå efter valet 2018, så är det så enkelt att jag inte lyckats göra jobbet tillräckligt väl och att någon annan istället kan göra det bättre.

Avslutningsvis vill jag säga att jag är glad och tacksam för att jag fått vara med under dessa år -och hoppas givetvis på många år till med dessa fantastiska människor som utgör landets bästa parti SD.