Jodå, Wendt går i armkrok med S

Insändare Artikeln publicerades

 

Oppositionsrådet Alexander Wendt, M, i debatt med landstingsrådet Kalle Sandström, S, inför valet 2014. I mitten Sydöstrans landstingsreporter Ebba Blume.
Foto: Mattias Mattisson
Oppositionsrådet Alexander Wendt, M, i debatt med landstingsrådet Kalle Sandström, S, inför valet 2014. I mitten Sydöstrans landstingsreporter Ebba Blume.

 

Moderaternas oppositionsråd i landstinget, Alexander Wendt, kritiserar i ett inlägg (22/3) Kjell Hallberg och Opinion Västblekinge i sjukvårdsdebatten. Det är oroande att vi bara kritiserar honom och Moderaterna i stället för Socialdemokraterna, tycker han och försäkrar att han sannerligen inte sitter i knät på de sistnämnda utan gör allt som är möjligt för att få till stånd en ändrad politik i landstinget.

Hallberg får svara för sig. Men från Opinion Västblekinge finns anledning att friska upp oppositionsrådets minne ordentligt, särskilt som han dels inte tycks ha läst - eller förstått - vilken adressaten har varit för vår konsekventa kritik mot S och dess svikna vallöften om akuten i Karlshamn.

Men dels också för att han skall rannsaka sitt eget agerande. Det, om något, var oroande.-Inte i knät på S, försäkrar han. Men i "armkrok" med maktpartiet, som Sydöstran fyndigt uttryckte det, sedan Wendt sprungit rakt in i den politiska fällan så sent som i februari i år och ställt sig bakom vänsterns förslag att den uppkomna akuta ekonomiska situationen skall lösas med reserverade medel för andra ändamål.

Alexander Wendt ryckte snabbt ut till den havererade S-båten, fattade en åra för att hjälpa ro den i land. Socialdemokraterna tackade och tog belåtna, som katten spinner efter mjölken, emot den hjälpande handen - eller armkroken!

Och vad gjorde Wendt i höstas (2017) - eller inte gjorde - när han struntade i att driva igenom en bordläggning i landstinget om Karlshamnsakutens totala stängning? Då hade han och oppositionen vunnit erforderlig tid med chanser till att i förlängningen förhindra en stängning.

I sanning alltså två exempel på politisk statskonst, som knappast stärker förtroendet för oppositionsrådet. Lägg därtill att Wendt i landstingsdebatten som följde väckte stor uppmärksamhet genom att anklaga Opinion Västblekinge för att ha hotat honom men strax därefter, när sanningen kom på bordet, slog till reträtt och förklarade saken med att han förväxlat sin epost.

Men när vi ett par gånger efterlyste det digitala hotets avsändare, blev han tyst. Än i dag har han inte svarat på frågan. Självklart blir förtroendet för en politiker med detta på sitt CV naggat i kanten. Opinion Västblekinge arbetar hårt och systematiskt för att sjukvården i västra länsdelen skall förbättras och att en dygnsöppen akut åter skall inrättas. Det kan vi lova blekingarna.

Opinion Västblekinge