Insändare: ”Karlshamns kommun borde anmäla sig till Lyxfällan!”

Insändare Artikeln publicerades
Insändare: ”Karlshamns kommun serverar mat och alkohol till
Foto: Pontus Lundahl/TT
Insändare: ”Karlshamns kommun serverar mat och alkohol till "vissa inbjudna" samtidigt som man stänger äldreboenden."

En stor känga till Karlshamns kommun! Vill på detta sätt bli av med lite av min ilska om hur det ser ut i Karlshamns kommun. Läser nättidningen att man även i år serverar mat och alkohol till "vissa inbjudna". Man tror inte att det är sant!

Här stänger kommunen ner äldreboende, förstör tryggheten för personer med allvarliga funktionsnedsättningar, de som inte klarar sig själva. Man stänger också ned avlastning för de äldre under sommaren.

Många anhöriga och brukare mår dåligt av kommunens agerande. Men det är tydligen viktigare att bjuda på mat och alkohol för särskilt inbjudna under Östersjöfestivalen "för det är ju tradition". Hellre än att se till att våra kommuninvånare mår bra.

Kommunen drog också in aktiviteter för att uppmuntra personalen under hösten 2018. Anställd personal är tydligen inte värd att få uppmuntran. Inte konstigt att de inte trivs i kommunen.

Tidigare chefer på socialen har slutat. I stället för att lyssna tycker de att vi ska vända oss till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) om vi har några klagomål.

Nog är det konstigt att vi som är över 30 000 kommuninvånare inte är fler som bryr sig om vart våra skattepengar går till. Vi kan gå tillbaka till ombyggnaden av torget, det kostade mycket när det gällde planeringen och sedan blev det ingenting. Det skulle anläggas en boulebana på torget, men det blev ingenting. Det finns en boulebana i Tryckeriparken. Men den har inte varit i ordning på två år så skulle någon vilja spela boule, så går det inte där i alla fall.

Något man kan göra i stället för att spela boule är att tjuvfiska. Det görs dagligen på fel sida om bron på Stadsportsgatan, trots att det finns skyltar uppsatta på "olika språk". Vart har respekten för lag och ordning tagit vägen?

Arbetet med järnvägen till AAK har kommunen sagt upp. Hur kommer transporterna att se ut? Kommunen tänker väl mycket på miljön!

När det gäller ekonomin i Karlshamn är kanske "Lyxfällan" något att rekommendera att kommunen anmäler sig till. Helt klart är att Karlshamns kommun har svårt att hantera skattebetalarnas pengar.

Undertecknad har haft ekonomiskt ansvar för både verksamhet och personal. Fanns inga pengar i börsen kunde inget handlas in. Dricka har personalen alltid fått stå för själva, så borde det också vara för "inbjudna i kommungäster".

Läste ett bra inslag på Facebook, dagen efter var det borttaget, det stod en hel liten saga om allting som blev till ingenting. Det är väl någon inom kommunen som inte tål kritiken om hur illa det ser ut i Karlshamns kommun.

Kommunen tänker riva kommunhuset i Hällaryd med en påföljd att pensionärsföreningar med flera inte har någonstans att ta vägen. Många äldre kör inte heller bil och har då svårt för att ta sig till föreningslokaler som ligger för långt bort.

Läser Sydöstran 190803 att kommunen städar utmed Mieån var tredje vecka. De som städar tittar inte i ån. Om man står på bron på Stadsportsgatan och tittar västerut mot Janneberg, så ser man mängder av burkar och flaskor, matkartonger i plast, lastpallar etc. En del av skärpet har nog sjunkit, för det har legat där sedan Östersjöfestivalen. Förmodar att Mieåns vattendrag inte ingår i skötseln av kommunen. Synd när vi nu har et så vackert vattendrag mitt i centrala delar av vår kommun.

Läst någonstans att man jagar Björnloka, längs med stora delar av tryckeriparken växer Björnlokan, men de har redan fröat av sig för i år, men de återkommer med förnyad kraft nästa år och det hjälper ju inte att meddela kommunen för där är det ju ingen som bryr sig.

En som bryr sig

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.