KD: ”Slutmålet är att fälla den svaga regeringen Löfven”

Insändare Artikeln publicerades
”Sanningen bakom Kristdemokraternas opinionsmässiga ökning ligger snarare i det faktum att istället för att försvara partiets berättigande fick Ebba Busch börja prata om och redogöra för våra tankar”, anser insändarskribenterna.
Foto: Mattias Mattisson
”Sanningen bakom Kristdemokraternas opinionsmässiga ökning ligger snarare i det faktum att istället för att försvara partiets berättigande fick Ebba Busch börja prata om och redogöra för våra tankar”, anser insändarskribenterna.

Svar på ledare av Hans Bülow i Sydöstran 5/8 2019. Vi delar inte analysen om Bert Karlssons inverkan på Kristdemokraternas valresultat, det är naturligtvis att tillmäta honom alltför stor vikt. Bert Karlssons bäst före datum torde passerat för länge sedan, men som dragplåster - a la bonheur.

Sanningen bakom Kristdemokraternas opinionsmässiga ökning ligger snarare i det faktum att istället för att försvara partiets berättigande fick Ebba Busch börja prata om och redogöra för våra tankar. Ur det åsiktsmässiga bruset skönjer man en genomtänkt familjepolitik och ett vurm för de mjuka frågorna, något som många saknat, och den opinionsmässiga uppgången är igång.

För Kristdemokraterna är det självklart att det finns vissa grundläggande värden som vi vill bevara, goda normer som skapar förutsättningar för att vi ska kunna leva i ett tryggt samhälle. Partiet behövs till exempel som tydlig motvikt till de under helgen tydliggjorda totalt gränslösa liberala värderingar som CUF gav uttryck för, där borttagen lägsta åldersgräns för sexuellt umgänge nog måste ses som deras paradnummer..

Den 17/2 2015 skrev Hans Bülow på ledarsidan i Sydöstran ” Kristdemokraterna är partiet som lider av en ständig identitetskris. Är det ett värdekonservativt parti eller bara konservativt?”

Även om det tagit fyra år och ett riksdagsval är det är bra att vi nu åtminstone sätts i rätt kontext, men det känns beklagligt att de frågor som vi besvarat så många gånger, det vill säga om de politiska samarbetena i Sölvesborg och Olofström skall idisslas ännu ett varv.

De politiska överväganden som ligger bakom ovan nämnda är inte ratificerade från KD riks, och precis som vi tidigare redovisat har båda dessa partiavdelningen fått utstå och utstår kritik för sitt agerande.

Ja, Hans Bülow, vi buntar ihop C, L, & MP till något man lite raljant skulle kunna kalla Vattenmelonblocket. Partier som är gröna på utsidan men röda på insidan, och så länge man fortsätter vara stödhjul åt den kraftfullt vinglande ministären Löfven är knappast någon annan beskrivning helt adekvat.

Ebba har flera gånger varit verkligt tydlig. Vi kan samtala med alla i syfte att få bra hävstång för vår politik, något som naturligtvis är själva andemeningen.

Slutmålet är dock att fälla den svaga regeringen Löfven, senast vid valet 2022. Förhoppningen är att detta sker med stöd av de två liberala partierna, men en sådan lösning är långt borta så länge man säljer sig för silverpenningar och fagra lockrop från Sveriges svagaste statsminister i moden tid.

Kristdemokraterna i Karlskrona

Bengt Jönsson Ordförande

Billy Åkerström Gruppledare

Pelle Nordensson politisk sekreterare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.