Insändare: Konsten att döda handeln i centrum

Insändare Artikeln publicerades

Hur tänker Karlshamns kommun egentligen? Var i stan i Karlshamn tisdag 11.15 och det finns inte en parkering i hela innerstaden.

Hade för avsikt att besöka sillavagnen och glasspråmen men inte en enda parkering på redarplatsen. Gratis där så det förklarar en del. Körde över till betalparkeringen mitt emot även denna full kör runt i kvarteren även här fullt. Det kan knappast vara skoj att idka verksamhet i hamnen när inte kunderna har någonstans att parkera. Det är inte alla som kan eller orkar gå över hela stan, om man nu skulle hitta parkering.

Kommunen anlitade en konsult för att utreda parkeringsproblematiken i Karlshamns innerstad, detta var knappast gratis och ledde väl ingenstans utan att man konstaterade att det var för lite parkeringsplatser och detta kanske man skulle åtgärda med höjda parkeringsavgifter! Fattar inte hur man får mer parkeringsplatser genom att höja parkeringsavgiften.

Antalet parkeringsplatser blir knappast fler av detta. De som bor och jobbar i stan måste ju ha någonstans att parkera. Dessutom så "dödar" man handeln i Karlshamns innerstad om inte folk kan parkera i närheten av butikerna.

När man sen läser i tidningen att man ska plocka bort parkeringarna vid Mieån framför gamla biblioteket och bygga bostäder där så fattar jag absolut ingenting. Lägger hundratals kronor på att utreda parkeringspolitiken den ena dan den andra dan ska man plocka bort parkeringar för att bygga bostäder istället.

Herregud hur funkar de som bestämmer?

Det måste finnas parkeringsplatser i Karlshamns innerstad, dags att omvärdera era beslut och ta ert förnuft till fånga.

Besökare Karlshamn

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.